Sałatka śledziowa z marchewką i groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka śledziowa

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

7

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy i studzimy. Kroimy w małą kosteczkę.

Krok 2

Filety śledziowe, cebulę i ogórki drobno kroimy.

Krok 3

Marchewkę groszkiem odsączamy.

Krok 4

Mieszamy warzywa z majonezem, pokruszoną kostką Knorr i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka śledziowaSałatka śledziowa

Jesteś głodny i szukasz prostego sposobu na przygotowanie lunchu? Spróbuj sałatki śledziowej według tego przepisu. To potrawa, która zadowoli ludzi zapracowanych, ceniących swój czas. Proponowany przepis zawiera składniki, dzięki którym – w dosłownie kilku krokach – przyrządzisz smaczne danie. Sałatka nadaje się na każdą okazję – jako codzienna przekąska lub potrawa serwowana na oficjalnych przyjęciach. Śledzie połączone z ziemniakami, cebulą i marchewką tworzą prostą kompozycję, która na pewno przypadnie Ci do gustu. Dodatek pietruszki sprawia, że całość smakuje jeszcze lepiej. Jeśli nie lubisz groszku, zamiast niego dodaj kukurydzę. Przed pokrojeniem śledzi, przez dwie godziny mocz je w mleku – dzięki temu będą mniej słone. Jeśli nie lubisz twardej, chrupiącej cebuli - posól ją i odstaw na dziesięć minut, by zmiękła. Sałatkę możesz przechowywać w lodówce – na drugi dzień będzie równie dobra do zjedzenia. Lubisz śledzie i masz chwilę wolnego czasu? Jeśli zainspirował Cię ten przepis i nadal jesteś głodny – nie czekaj, do dzieła!