Sałatka śledziowa

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

7

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki gotujemy i studzimy. Kroimy w małą kosteczkę.

Krok 2

Filety śledziowe, cebulę i ogórki drobno kroimy.

Krok 3

Marchewkę groszkiem odsączamy.

Krok 4

Mieszamy warzywa z majonezem, pokruszoną kostką Knorr i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka śledziowaSałatka śledziowa

Jesteś głodny i szukasz prostego sposobu na przygotowanie lunchu? Spróbuj sałatki śledziowej według tego przepisu. To potrawa, która zadowoli ludzi zapracowanych, ceniących swój czas. Proponowany przepis zawiera składniki, dzięki którym – w dosłownie kilku krokach – przyrządzisz smaczne danie. Sałatka nadaje się na każdą okazję – jako codzienna przekąska lub potrawa serwowana na oficjalnych przyjęciach. Śledzie połączone z ziemniakami, cebulą i marchewką tworzą prostą kompozycję, która na pewno przypadnie Ci do gustu. Dodatek pietruszki sprawia, że całość smakuje jeszcze lepiej. Jeśli nie lubisz groszku, zamiast niego dodaj kukurydzę. Przed pokrojeniem śledzi, przez dwie godziny mocz je w mleku – dzięki temu będą mniej słone. Jeśli nie lubisz twardej, chrupiącej cebuli - posól ją i odstaw na dziesięć minut, by zmiękła. Sałatkę możesz przechowywać w lodówce – na drugi dzień będzie równie dobra do zjedzenia. Lubisz śledzie i masz chwilę wolnego czasu? Jeśli zainspirował Cię ten przepis i nadal jesteś głodny – nie czekaj, do dzieła!