
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy i studzimy. Kroimy w małą kosteczkę.
Krok 2
Filety śledziowe, cebulę i ogórki drobno kroimy.
Krok 3
Marchewkę groszkiem odsączamy.
Krok 4
Mieszamy warzywa z majonezem, pokruszoną kostką Knorr i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka śledziowa
Jesteś głodny i szukasz prostego sposobu na przygotowanie lunchu? Spróbuj sałatki śledziowej według tego przepisu. To potrawa, która zadowoli ludzi zapracowanych, ceniących swój czas. Proponowany przepis zawiera składniki, dzięki którym – w dosłownie kilku krokach – przyrządzisz smaczne danie. Sałatka nadaje się na każdą okazję – jako codzienna przekąska lub potrawa serwowana na oficjalnych przyjęciach. Śledzie połączone z ziemniakami, cebulą i marchewką tworzą prostą kompozycję, która na pewno przypadnie Ci do gustu. Dodatek pietruszki sprawia, że całość smakuje jeszcze lepiej. Jeśli nie lubisz groszku, zamiast niego dodaj kukurydzę. Przed pokrojeniem śledzi, przez dwie godziny mocz je w mleku – dzięki temu będą mniej słone. Jeśli nie lubisz twardej, chrupiącej cebuli - posól ją i odstaw na dziesięć minut, by zmiękła. Sałatkę możesz przechowywać w lodówce – na drugi dzień będzie równie dobra do zjedzenia. Lubisz śledzie i masz chwilę wolnego czasu? Jeśli zainspirował Cię ten przepis i nadal jesteś głodny – nie czekaj, do dzieła!