Sałatka warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna

Autor: Raff Cio

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1.5 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

0.5 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

pomidora ogórka oraz rzodkiewki umyć wysuszyć pokroić w kosteczkę cebule obrać i również pokroić w kosteczkę może być cieńsza może być grubsza kostka w zależności jak kto lubi ;) wszystko wrzucić do miseczki...

Krok 2

Olej ( ja używam kujawski ) 2 łyżki wlać do szklanki bądź czegoś w czym można go będzie rozrobić do tego wlewamy półtorej łyżki wody bądź zamiast wody 0.5 - 1 łyżka oleju w zależności jak i z czym chcemy mieć sałatkę..

Krok 3

w przypadku dodania do oleju wody siekamy bardzo drobno koperek wrzucamy do oleju z wodą wyciskamy pół cytryny bądź całą wszystko razem mieszamy i dodajemy do miseczki z warzywami dokładnie mieszając.. W przypadku oleju i octu również dodajemy drobno posiekany koper można również dodać nieco cytryny aczkolwiek nie więcej niż pół ja dodaje nawet nie całe pół bo ocet nadaje smaku już wystarczająco... i rownież wlewamy do miseczki z warzywami pokrojonymi...

Krok 4

na koniec sól i pieprz do smaku ja jeszcze do tego dodaje mieloną papryczkę chili bo osobiście wolę nieco ostrzejsze potrawy ;) wszystko razem porządnie wymieszać zafoliować i wstawić do lodówki na jakies 15-20minut by to wszystko razem się przegryzło

Krok 5

Jeżeli ktoś nie bardzo lubi olej itp może dodać zamiast tego do warzyw musztarde i nieco majonezu i również wymieszać i odstawić do lodówki by się przegryzło... smacznego ;)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej