Sałatka owocowa z kurczakiem i bagietką czosnkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocow z kurczakiem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

20 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 opakowania

12 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w ok. 1 cm paski. Oprószamy solą, pieprzem, papryką i przyprawą do grilla. Mieszamy z oliwą.

Krok 2

Truskawki, pomidory i winogrona kroimy na pół a melona, fetę i sałatę lodową na małe kawałki. Na talerz wykładamy mieszankę sałat, owoce, warzywa, oliwki i fetę. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy sałatkę.

Krok 3

Bagietki kroimy i smarujemy masłem czosnkowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C ok. 10 minut.

Krok 4

Mięso smażymy. Gorące wykładamy na sałatkę. Podajemy od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej