Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
20 dekagramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 opakowania
12 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w ok. 1 cm paski. Oprószamy solą, pieprzem, papryką i przyprawą do grilla. Mieszamy z oliwą.
Krok 2
Truskawki, pomidory i winogrona kroimy na pół a melona, fetę i sałatę lodową na małe kawałki. Na talerz wykładamy mieszankę sałat, owoce, warzywa, oliwki i fetę. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy sałatkę.
Krok 3
Bagietki kroimy i smarujemy masłem czosnkowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C ok. 10 minut.
Krok 4
Mięso smażymy. Gorące wykładamy na sałatkę. Podajemy od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej