Sałatka owocowa z kurczakiem i bagietką czosnkową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka owocow z kurczakiem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

12 łyżek

3 opakowania

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

20 dekagramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w ok. 1 cm paski. Oprószamy solą, pieprzem, papryką i przyprawą do grilla. Mieszamy z oliwą.

Krok 2

Truskawki, pomidory i winogrona kroimy na pół a melona, fetę i sałatę lodową na małe kawałki. Na talerz wykładamy mieszankę sałat, owoce, warzywa, oliwki i fetę. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy sałatkę.

Krok 3

Bagietki kroimy i smarujemy masłem czosnkowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C ok. 10 minut.

Krok 4

Mięso smażymy. Gorące wykładamy na sałatkę. Podajemy od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej