Sałatka owocow z kurczakiem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

121

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

20 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 łyżeczka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 opakowania

12 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w ok. 1 cm paski. Oprószamy solą, pieprzem, papryką i przyprawą do grilla. Mieszamy z oliwą.

Krok 2

Truskawki, pomidory i winogrona kroimy na pół a melona, fetę i sałatę lodową na małe kawałki. Na talerz wykładamy mieszankę sałat, owoce, warzywa, oliwki i fetę. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy sałatkę.

Krok 3

Bagietki kroimy i smarujemy masłem czosnkowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C ok. 10 minut.

Krok 4

Mięso smażymy. Gorące wykładamy na sałatkę. Podajemy od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocow z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony ryż po chińsku
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej