
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 opakowanie
12 łyżek
3 opakowania
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
20 dekagramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w ok. 1 cm paski. Oprószamy solą, pieprzem, papryką i przyprawą do grilla. Mieszamy z oliwą.
Krok 2
Truskawki, pomidory i winogrona kroimy na pół a melona, fetę i sałatę lodową na małe kawałki. Na talerz wykładamy mieszankę sałat, owoce, warzywa, oliwki i fetę. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Polewamy sałatkę.
Krok 3
Bagietki kroimy i smarujemy masłem czosnkowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C ok. 10 minut.
Krok 4
Mięso smażymy. Gorące wykładamy na sałatkę. Podajemy od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej