Sałatka z wędzoną rybą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

868 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

259 osób wydrukowało

Pobierz pdf

283 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

0.5 pęczka

150 gramów

10 sztuk

200 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół, a cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do sałatki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 2

Krok 3

Rybę pokrój lub porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany koperek, wymieszaj i podawaj. Dla podkreślenia smaku sałatkę dopraw również sokiem z połowy cytryny.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 5
9

Opinie o przepisie

  • Jolanta Dados

    Jolanta Dados

    Nie jest dobrze siedzieć na FB po 22.00 i ogladać, co Wy wystawiacie....Podę spać bardziej głodna.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Chochlewicz

    Andrzej Chochlewicz

    Tu tylko makrela Pozdrawiam Cię Gieniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Słonina

    Grażyna Słonina

    ..może smakować. .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Musiałkiewicz

    Irena Musiałkiewicz

    miam miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kaszyńska

    Danuta Kaszyńska

    Robię taką sałatkę, pycha polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alfred Jesionowski

    Alfred Jesionowski

    Wędzna ryba tak, sałata nie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Porwoł

    Barbara Porwoł

    JUŻ MI ŚLINKA CIEKNIE B|

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Lach

    Alicja Lach

    Uwielbiam łososia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiola Be

    Wiola Be

    Agata Kukuła że mam taką zrobić w piątek?

    Odpowiedz Odpowiedz

Sos sałatkowy francuski Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy francuski Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wędzoną rybą Sałatka z wędzoną rybą

Ryba otulona liśćmi sałaty? Proszę bardzo. Sałatka z wędzoną rybą to prosty przepis na przepyszną i wykwintną sałatkę na każdą okazję. Wszyscy miłośnicy ryb będą zachwyceni. Wybierz swoją ulubioną wędzoną rybę i skomponuj potrawę, której nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. Dobrym wyborem będzie łosoś, pstrąg, albo popularna makrela. Dodaj do niej świeży szpinak, postrzępioną sałatę oraz połówki pomidorków cherry i gotowe. Ciekawy smak nada sałatce świeży koperek oraz sok z cytryny. Jakim sosem połączyć to kuszące zestawienie smaków? Najlepszym rozwiązaniem będzie użycie sosu francuskiego. Odpowiednia kompozycja ziół i przypraw w połączeniu z oliwą z oliwek jest gwarancją kulinarnego sukcesu. Sałatkę możesz podawać z chrupkim pieczywem lub grzankami. Te pyszności będą gotowe w zaledwie w kwadrans.