Sałatka z wędzoną rybą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzoną rybą

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
899 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

290 osób wydrukowało

Pobierz pdf

349 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

0.5 pęczka

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 1

Krok 2

Pomidorki przekrój na pół, a cebulkę pokrój w drobną kostkę. Dodaj do sałatki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 2

Krok 3

Rybę pokrój lub porwij na mniejsze kawałki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem i trzema łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany koperek, wymieszaj i podawaj. Dla podkreślenia smaku sałatkę dopraw również sokiem z połowy cytryny.

Sałatka z wędzoną rybą  - Krok 5
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

9

Opinie o przepisie

  • Jolanta Dados

    Jolanta Dados , 11.05.2016

    Nie jest dobrze siedzieć na FB po 22.00 i ogladać, co Wy wystawiacie....Podę spać bardziej głodna.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Chochlewicz

    Andrzej Chochlewicz , 11.05.2016

    Tu tylko makrela Pozdrawiam Cię Gieniu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Słonina

    Grażyna Słonina , 11.05.2016

    ..może smakować. .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Musiałkiewicz

    Irena Musiałkiewicz , 11.05.2016

    miam miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Kaszyńska

    Danuta Kaszyńska , 11.05.2016

    Robię taką sałatkę, pycha polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alfred Jesionowski

    Alfred Jesionowski , 11.05.2016

    Wędzna ryba tak, sałata nie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Porwoł

    Barbara Porwoł , 11.05.2016

    JUŻ MI ŚLINKA CIEKNIE B|

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Lach

    Alicja Lach , 11.05.2016

    Uwielbiam łososia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiola Be

    Wiola Be , 11.05.2016

    Agata Kukuła że mam taką zrobić w piątek?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzoną rybą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wędzoną rybą Sałatka z wędzoną rybą

Ryba otulona liśćmi sałaty? Proszę bardzo. Sałatka z wędzoną rybą to prosty przepis na przepyszną i wykwintną sałatkę na każdą okazję. Wszyscy miłośnicy ryb będą zachwyceni. Wybierz swoją ulubioną wędzoną rybę i skomponuj potrawę, której nie powstydziłaby się najlepsza restauracja. Dobrym wyborem będzie łosoś, pstrąg, albo popularna makrela. Dodaj do niej świeży szpinak, postrzępioną sałatę oraz połówki pomidorków cherry i gotowe. Ciekawy smak nada sałatce świeży koperek oraz sok z cytryny. Jakim sosem połączyć to kuszące zestawienie smaków? Najlepszym rozwiązaniem będzie użycie sosu francuskiego. Odpowiednia kompozycja ziół i przypraw w połączeniu z oliwą z oliwek jest gwarancją kulinarnego sukcesu. Sałatkę możesz podawać z chrupkim pieczywem lub grzankami. Te pyszności będą gotowe w zaledwie w kwadrans.