Sałatka z patisonów do obiadu - sprawdzony przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka patisonowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

20 dekagramów

0.5 szklanki

50 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patisony oczyść i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój drobno.

Krok 3

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Mięso pokrój w paseczki, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę patisonową podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Zupa rybna z karpia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej