
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
20 dekagramów
0.5 szklanki
50 dekagramów
15 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patisony oczyść i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój drobno.
Krok 3
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Mięso pokrój w paseczki, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę patisonową podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej