Sałatka z patisonów do obiadu - sprawdzony przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka patisonowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

20 dekagramów

0.5 szklanki

50 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patisony oczyść i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój drobno.

Krok 3

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Mięso pokrój w paseczki, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę patisonową podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej