Sałatka patisonowa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

20 dekagramów

0.5 szklanki

50 dekagramów

15 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patisony oczyść i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój drobno.

Krok 3

Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 4

Mięso pokrój w paseczki, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę patisonową podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka patisonowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej