
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
20 dekagramów
0.5 szklanki
50 dekagramów
15 dekagramów
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patisony oczyść i obierz, a następnie ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Wystudź i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój drobno.
Krok 3
Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 4
Mięso pokrój w paseczki, wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dodaj majonez i śmietanę. Dopraw do smaku. Sałatkę patisonową podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej