Sałatka z pieczarek marynowanych i rolmopsów | Przepisy.pl pixel

Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

0.25 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińska obrać z zewnętrznych brzydkich liści i poszatkować drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

Krok 2

Rolmopsy pokroić w mniejsze kawałki, dodać do warzyw. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, można przekroić na pół lub w ćwiartki, dodać do sałatki. Dodać świeży majeranek.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszać z sosem, polać sałatkę i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pstrąg z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej