Sałatka z pieczarek marynowanych i rolmopsów | Przepisy.pl pixel

Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

0.25 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińska obrać z zewnętrznych brzydkich liści i poszatkować drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

Krok 2

Rolmopsy pokroić w mniejsze kawałki, dodać do warzyw. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, można przekroić na pół lub w ćwiartki, dodać do sałatki. Dodać świeży majeranek.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszać z sosem, polać sałatkę i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej