Sałatka z pieczarek marynowanych i rolmopsów | Przepisy.pl pixel

Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

0.25 sztuki

1 sztuka

10 sztuk

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pekińska obrać z zewnętrznych brzydkich liści i poszatkować drobno. Marchew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.

Krok 2

Rolmopsy pokroić w mniejsze kawałki, dodać do warzyw. Marynowane pieczarki odsączyć z zalewy, można przekroić na pół lub w ćwiartki, dodać do sałatki. Dodać świeży majeranek.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszać z sosem, polać sałatkę i wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z rolmopsami i marynowanymi pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej