Placki kartoflane z polędwicą i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki kartoflane z polędwicą i fetą

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy 2,5 szklanki zimnej wody, dodajemy 1 jajko, rozdrobniony ser feta, wsypujemy całe opakowanie fixu Knorr placki ziemniaczane, dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki i zostawiamy na 10 minut.

Krok 2

Polędwicę kroimy w drobną kostkę i wsypujemy do mieszanki na placki, doprawiamy chilli i dokładnie mieszamy. Smażymy placki na złoto na gorącym oleju, wykładamy na talerz, . Z opakowania wyszło 15 sztuk placków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe wrapy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej