Placki kartoflane z polędwicą i fetą

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 plastrów

1 opakowanie

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy 2,5 szklanki zimnej wody, dodajemy 1 jajko, rozdrobniony ser feta, wsypujemy całe opakowanie fixu Knorr placki ziemniaczane, dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki i zostawiamy na 10 minut.

Krok 2

Polędwicę kroimy w drobną kostkę i wsypujemy do mieszanki na placki, doprawiamy chilli i dokładnie mieszamy. Smażymy placki na złoto na gorącym oleju, wykładamy na talerz, . Z opakowania wyszło 15 sztuk placków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej