Placki kartoflane z polędwicą i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki kartoflane z polędwicą i fetą

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

6 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy 2,5 szklanki zimnej wody, dodajemy 1 jajko, rozdrobniony ser feta, wsypujemy całe opakowanie fixu Knorr placki ziemniaczane, dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki i zostawiamy na 10 minut.

Krok 2

Polędwicę kroimy w drobną kostkę i wsypujemy do mieszanki na placki, doprawiamy chilli i dokładnie mieszamy. Smażymy placki na złoto na gorącym oleju, wykładamy na talerz, . Z opakowania wyszło 15 sztuk placków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki kartoflane z polędwicą i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Calzone z kurczakiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej