Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

100 gramów

5 łyżeczek

null

1 pęczek

3 sztuki

5 łyżeczek

5 łyżeczek

200 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytego kurczaka skrój w długie, cienkie paski. Włóż mięso do miski i przypraw papryką, cynamonem, curry i przyprawą Knorr. Wymieszaj. Wstaw mięso do lodówki na godzinę (lub najlepiej na noc).

Krok 2

Następnie usmaż mięso na oliwie.

Krok 5

Zmieszaj w misce jogurt, rozgnieciony czosnek oraz drobno skrojony koperek. Osobno serwuj mięso i sos tak aby każdy mógł nim polać potrawę.

Krok 3

Skrój cebulę w piórka i smaż z rodzynkami aż się zeszkli.

Krok 4

Do garnka wsyp mięso, cebulę i rodzynki, podlej szklanką bulionu i duś na niewielkim ogniu aż nadmiar płynu odparuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej