Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku
średnie
13 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
100 gramów
5 łyżeczek
null
1 pęczek
3 sztuki
5 łyżeczek
5 łyżeczek
200 mililitrów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytego kurczaka skrój w długie, cienkie paski. Włóż mięso do miski i przypraw papryką, cynamonem, curry i przyprawą Knorr. Wymieszaj. Wstaw mięso do lodówki na godzinę (lub najlepiej na noc).
Krok 2
Następnie usmaż mięso na oliwie.
Krok 5
Zmieszaj w misce jogurt, rozgnieciony czosnek oraz drobno skrojony koperek. Osobno serwuj mięso i sos tak aby każdy mógł nim polać potrawę.
Krok 3
Skrój cebulę w piórka i smaż z rodzynkami aż się zeszkli.
Krok 4
Do garnka wsyp mięso, cebulę i rodzynki, podlej szklanką bulionu i duś na niewielkim ogniu aż nadmiar płynu odparuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej