Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

100 gramów

5 łyżeczek

null

1 pęczek

3 sztuki

5 łyżeczek

5 łyżeczek

200 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytego kurczaka skrój w długie, cienkie paski. Włóż mięso do miski i przypraw papryką, cynamonem, curry i przyprawą Knorr. Wymieszaj. Wstaw mięso do lodówki na godzinę (lub najlepiej na noc).

Krok 2

Następnie usmaż mięso na oliwie.

Krok 5

Zmieszaj w misce jogurt, rozgnieciony czosnek oraz drobno skrojony koperek. Osobno serwuj mięso i sos tak aby każdy mógł nim polać potrawę.

Krok 3

Skrój cebulę w piórka i smaż z rodzynkami aż się zeszkli.

Krok 4

Do garnka wsyp mięso, cebulę i rodzynki, podlej szklanką bulionu i duś na niewielkim ogniu aż nadmiar płynu odparuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej