Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

100 gramów

5 łyżeczek

null

1 pęczek

3 sztuki

5 łyżeczek

5 łyżeczek

200 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytego kurczaka skrój w długie, cienkie paski. Włóż mięso do miski i przypraw papryką, cynamonem, curry i przyprawą Knorr. Wymieszaj. Wstaw mięso do lodówki na godzinę (lub najlepiej na noc).

Krok 2

Następnie usmaż mięso na oliwie.

Krok 5

Zmieszaj w misce jogurt, rozgnieciony czosnek oraz drobno skrojony koperek. Osobno serwuj mięso i sos tak aby każdy mógł nim polać potrawę.

Krok 3

Skrój cebulę w piórka i smaż z rodzynkami aż się zeszkli.

Krok 4

Do garnka wsyp mięso, cebulę i rodzynki, podlej szklanką bulionu i duś na niewielkim ogniu aż nadmiar płynu odparuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej