Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku
średnie
13 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
100 gramów
5 łyżeczek
null
1 pęczek
3 sztuki
5 łyżeczek
5 łyżeczek
200 mililitrów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytego kurczaka skrój w długie, cienkie paski. Włóż mięso do miski i przypraw papryką, cynamonem, curry i przyprawą Knorr. Wymieszaj. Wstaw mięso do lodówki na godzinę (lub najlepiej na noc).
Krok 2
Następnie usmaż mięso na oliwie.
Krok 5
Zmieszaj w misce jogurt, rozgnieciony czosnek oraz drobno skrojony koperek. Osobno serwuj mięso i sos tak aby każdy mógł nim polać potrawę.
Krok 3
Skrój cebulę w piórka i smaż z rodzynkami aż się zeszkli.
Krok 4
Do garnka wsyp mięso, cebulę i rodzynki, podlej szklanką bulionu i duś na niewielkim ogniu aż nadmiar płynu odparuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej