Biriani - Piersi z kurczaka po indyjsku
średnie
13 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
3 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
100 gramów
5 łyżeczek
null
1 pęczek
3 sztuki
5 łyżeczek
5 łyżeczek
200 mililitrów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytego kurczaka skrój w długie, cienkie paski. Włóż mięso do miski i przypraw papryką, cynamonem, curry i przyprawą Knorr. Wymieszaj. Wstaw mięso do lodówki na godzinę (lub najlepiej na noc).
Krok 2
Następnie usmaż mięso na oliwie.
Krok 5
Zmieszaj w misce jogurt, rozgnieciony czosnek oraz drobno skrojony koperek. Osobno serwuj mięso i sos tak aby każdy mógł nim polać potrawę.
Krok 3
Skrój cebulę w piórka i smaż z rodzynkami aż się zeszkli.
Krok 4
Do garnka wsyp mięso, cebulę i rodzynki, podlej szklanką bulionu i duś na niewielkim ogniu aż nadmiar płynu odparuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej