Hajducki szaszłyk

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

100 gramów

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz i pokrój na kawałki.

Krok 1

Cebulę bierz i pokrój na ćwiartki. Oprósz solą i pieprzem.

Krok 1

Boczek pokrój na cienkie plasterki.

Krok 1

Na szpadki nabijaj: mięso, cebulę, boczek, aż do wykorzystania składników.

Krok 1

Piecz na ruszcie do czasu, gdy staną się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej