
Składniki
3 sztuki
1 kilogram
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Cebulę bierz i pokrój na ćwiartki. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Boczek pokrój na cienkie plasterki.
Krok 4
Na szpadki nabijaj: mięso, cebulę, boczek, aż do wykorzystania składników.
Krok 5
Piecz na ruszcie do czasu, gdy staną się miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej