Kolorowe szaleństwo z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe szaleństwo z kapustą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

300 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj kapustę i podsmaż. Duś około 10 minut.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Delikatem Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój na plasterki. Pomidora pokrój na cząstki.

Krok 4

Na lekko rozgrzanym oleju przesmaż mięso.

Krok 5

W tym samym czasie w szeroki garnku przesmaż ziemniaki i warzywa. Dodaj kapustę i przesmażone mięso.

Krok 6

Jogurt zmieszaj z mąką ziemniaczaną i dodać do potrawy. Chwilę pogotuj, aż sos zgęstnieje. Przyprawić solą i pieprzem, udekoruj majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej