
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
300 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj kapustę i podsmaż. Duś około 10 minut.
Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Delikatem Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Ziemniaki obierz i pokrój na plasterki. Pomidora pokrój na cząstki.
Krok 4
Na lekko rozgrzanym oleju przesmaż mięso.
Krok 5
W tym samym czasie w szeroki garnku przesmaż ziemniaki i warzywa. Dodaj kapustę i przesmażone mięso.
Krok 6
Jogurt zmieszaj z mąką ziemniaczaną i dodać do potrawy. Chwilę pogotuj, aż sos zgęstnieje. Przyprawić solą i pieprzem, udekoruj majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej