Kolorowe szaleństwo z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe szaleństwo z kapustą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

300 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj kapustę i podsmaż. Duś około 10 minut.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Delikatem Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój na plasterki. Pomidora pokrój na cząstki.

Krok 4

Na lekko rozgrzanym oleju przesmaż mięso.

Krok 5

W tym samym czasie w szeroki garnku przesmaż ziemniaki i warzywa. Dodaj kapustę i przesmażone mięso.

Krok 6

Jogurt zmieszaj z mąką ziemniaczaną i dodać do potrawy. Chwilę pogotuj, aż sos zgęstnieje. Przyprawić solą i pieprzem, udekoruj majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej