
Składniki
400 gramów
200 gramów
1 sztuka
200 gramów
150 gramów
300 mililitrów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj. Czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj kapustę i podsmaż. Duś około 10 minut.
Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Delikatem Knorr i wymieszaj.
Krok 3
Ziemniaki obierz i pokrój na plasterki. Pomidora pokrój na cząstki.
Krok 4
Na lekko rozgrzanym oleju przesmaż mięso.
Krok 5
W tym samym czasie w szeroki garnku przesmaż ziemniaki i warzywa. Dodaj kapustę i przesmażone mięso.
Krok 6
Jogurt zmieszaj z mąką ziemniaczaną i dodać do potrawy. Chwilę pogotuj, aż sos zgęstnieje. Przyprawić solą i pieprzem, udekoruj majerankiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej