Kolorowe szaleństwo z kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe szaleństwo z kapustą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

200 gramów

1 sztuka

200 gramów

150 gramów

300 mililitrów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj. Czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na łyżce oleju. Dodaj kapustę i podsmaż. Duś około 10 minut.

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w paski. Oprósz Delikatem Knorr i wymieszaj.

Krok 3

Ziemniaki obierz i pokrój na plasterki. Pomidora pokrój na cząstki.

Krok 4

Na lekko rozgrzanym oleju przesmaż mięso.

Krok 5

W tym samym czasie w szeroki garnku przesmaż ziemniaki i warzywa. Dodaj kapustę i przesmażone mięso.

Krok 6

Jogurt zmieszaj z mąką ziemniaczaną i dodać do potrawy. Chwilę pogotuj, aż sos zgęstnieje. Przyprawić solą i pieprzem, udekoruj majerankiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe szaleństwo z kapustą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Ciasto cytrynowe
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej