
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i paprykę pokrój na mniejsze części.
Krok 2
Mięso zmiel wraz z cebulą i papryką, a następnie skrop wodą i wyrób na masę.
Krok 3
Uformuj kotleciki i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 4
Kotleciki ułóż na ruszcie i opiekaj około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej