Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i paprykę pokrój na mniejsze części.
Krok 2
Mięso zmiel wraz z cebulą i papryką, a następnie skrop wodą i wyrób na masę.
Krok 3
Uformuj kotleciki i pozostaw na noc w lodówce.
Krok 4
Kotleciki ułóż na ruszcie i opiekaj około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
45 osób ogląda przepis: 
Quesadilla z papryką i chilli
15 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej