Arabskie kiuftety

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój na mniejsze części.

Krok 2

Mięso zmiel wraz z cebulą i papryką, a następnie skrop wodą i wyrób na masę.

Krok 3

Uformuj kotleciki i pozostaw na noc w lodówce.

Krok 4

Kotleciki ułóż na ruszcie i opiekaj około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej