Arabskie kiuftety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arabskie kiuftety

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój na mniejsze części.

Krok 2

Mięso zmiel wraz z cebulą i papryką, a następnie skrop wodą i wyrób na masę.

Krok 3

Uformuj kotleciki i pozostaw na noc w lodówce.

Krok 4

Kotleciki ułóż na ruszcie i opiekaj około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej