Arabskie kiuftety przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arabskie kiuftety

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę pokrój na mniejsze części.

Krok 2

Mięso zmiel wraz z cebulą i papryką, a następnie skrop wodą i wyrób na masę.

Krok 3

Uformuj kotleciki i pozostaw na noc w lodówce.

Krok 4

Kotleciki ułóż na ruszcie i opiekaj około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arabskie kiuftety - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej