Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
5 łyżek
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obgotuj w lekko osolonej wodzie tak, aby były pół miękkie.
Krok 2
Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż na oleju.
Krok 3
Gdy zrobią się rumiane, dodaj mięso pokrojone w drobną kostkę.
Krok 4
Gdy składniki się podsmażą, dodaj obgotowane ziemniaki i curry.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Całość duś, aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Bagietkę pokrój na kawałki szerokości 8 cm. Wydrąż miąższ tak, aby powstał koszyczek z bułki. Gotowe zapiecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut.
Krok 7
Uduszone mięso wraz z sosem nakładaj do koszyczków z bagietki. Podawaj posypane świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej