Duszona baranina w bagietce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona baranina w bagietce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

5 łyżek

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obgotuj w lekko osolonej wodzie tak, aby były pół miękkie.

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż na oleju.

Krok 3

Gdy zrobią się rumiane, dodaj mięso pokrojone w drobną kostkę.

Krok 4

Gdy składniki się podsmażą, dodaj obgotowane ziemniaki i curry.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Całość duś, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Bagietkę pokrój na kawałki szerokości 8 cm. Wydrąż miąższ tak, aby powstał koszyczek z bułki. Gotowe zapiecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut.

Krok 7

Uduszone mięso wraz z sosem nakładaj do koszyczków z bagietki. Podawaj posypane świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej