
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
5 łyżek
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obgotuj w lekko osolonej wodzie tak, aby były pół miękkie.
Krok 2
Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż na oleju.
Krok 3
Gdy zrobią się rumiane, dodaj mięso pokrojone w drobną kostkę.
Krok 4
Gdy składniki się podsmażą, dodaj obgotowane ziemniaki i curry.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Całość duś, aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Bagietkę pokrój na kawałki szerokości 8 cm. Wydrąż miąższ tak, aby powstał koszyczek z bułki. Gotowe zapiecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut.
Krok 7
Uduszone mięso wraz z sosem nakładaj do koszyczków z bagietki. Podawaj posypane świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej