Duszona baranina w bagietce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona baranina w bagietce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

32 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szklanka

1 łyżka

1 sztuka

5 łyżek

3 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obgotuj w lekko osolonej wodzie tak, aby były pół miękkie.

Krok 2

Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż na oleju.

Krok 3

Gdy zrobią się rumiane, dodaj mięso pokrojone w drobną kostkę.

Krok 4

Gdy składniki się podsmażą, dodaj obgotowane ziemniaki i curry.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Całość duś, aż sos zgęstnieje.

Krok 6

Bagietkę pokrój na kawałki szerokości 8 cm. Wydrąż miąższ tak, aby powstał koszyczek z bułki. Gotowe zapiecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut.

Krok 7

Uduszone mięso wraz z sosem nakładaj do koszyczków z bagietki. Podawaj posypane świeżą kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona baranina w bagietce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej