
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
5 łyżek
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obgotuj w lekko osolonej wodzie tak, aby były pół miękkie.
Krok 2
Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż na oleju.
Krok 3
Gdy zrobią się rumiane, dodaj mięso pokrojone w drobną kostkę.
Krok 4
Gdy składniki się podsmażą, dodaj obgotowane ziemniaki i curry.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Całość duś, aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Bagietkę pokrój na kawałki szerokości 8 cm. Wydrąż miąższ tak, aby powstał koszyczek z bułki. Gotowe zapiecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut.
Krok 7
Uduszone mięso wraz z sosem nakładaj do koszyczków z bagietki. Podawaj posypane świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej