
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 szklanka
1 łyżka
1 sztuka
5 łyżek
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obgotuj w lekko osolonej wodzie tak, aby były pół miękkie.
Krok 2
Cebulę i papryczkę posiekaj. Podsmaż na oleju.
Krok 3
Gdy zrobią się rumiane, dodaj mięso pokrojone w drobną kostkę.
Krok 4
Gdy składniki się podsmażą, dodaj obgotowane ziemniaki i curry.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do mięsa. Całość duś, aż sos zgęstnieje.
Krok 6
Bagietkę pokrój na kawałki szerokości 8 cm. Wydrąż miąższ tak, aby powstał koszyczek z bułki. Gotowe zapiecz w piekarniku w 180 °C przez 10 minut.
Krok 7
Uduszone mięso wraz z sosem nakładaj do koszyczków z bagietki. Podawaj posypane świeżą kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej