Składniki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Foremki do tymbalików wyłożyć folią spożywczą. Kilka płatów wędzonego łososia drobno posiekać. Dodać sporo świeżo startej gałki muszkatołowej. Także 2 - 3 łyżki marynowanych kaparów, które obowiązkowo należy
Krok 2
wcześniej osączyć na wsiąkliwym papierze kuchennym. Zagotować 1/2 szklaniki rybnego bulionu. Do jeszcze gorącego dodać2 płaty zelatyny (7x12 cm) oraz pół szklanki siekanego kopru.
Krok 3
Wszystko razem wymieszać. Doprawić 2 kroplami Tobasco. Przelać do foremek i odstawić do zastygniecia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej