Tymbaliki z łososia

Autor: Pani Ewa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Foremki do tymbalików wyłożyć folią spożywczą. Kilka płatów wędzonego łososia drobno posiekać. Dodać sporo świeżo startej gałki muszkatołowej. Także 2 - 3 łyżki marynowanych kaparów, które obowiązkowo należy

Krok 2

wcześniej osączyć na wsiąkliwym papierze kuchennym. Zagotować 1/2 szklaniki rybnego bulionu. Do jeszcze gorącego dodać2 płaty zelatyny (7x12 cm) oraz pół szklanki siekanego kopru.

Krok 3

Wszystko razem wymieszać. Doprawić 2 kroplami Tobasco. Przelać do foremek i odstawić do zastygniecia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tymbaliki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej