
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
2 plastry
5 sztuk
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana przetnij wzdłuż na połowę, włóż do nagrzanego piekarnika na 20 minut, a następnie wyjmij i odłóż.
Krok 2
Usuń miąższ i posiekaj, wnętrze lekko posól, wyłóż plastrami sera.
Krok 3
Pomidory sparz, obierz ze skórek, pokrój w plastry i ułóż w bakłażanie.
Krok 4
Pierś kurczaka pokrój w drobną kostkę, połącz z miąższem bakłażana.
Krok 5
Cebulę posiekaj i dodaj do miąższu wraz z natką. Dopraw i wymieszaj.
Krok 6
Wnętrze bakłażana nadziej i włóż go do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej