Faszerowane bakłażany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane bakłażany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

2 plastry

5 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana przetnij wzdłuż na połowę, włóż do nagrzanego piekarnika na 20 minut, a następnie wyjmij i odłóż.

Krok 2

Usuń miąższ i posiekaj, wnętrze lekko posól, wyłóż plastrami sera.

Krok 3

Pomidory sparz, obierz ze skórek, pokrój w plastry i ułóż w bakłażanie.

Krok 4

Pierś kurczaka pokrój w drobną kostkę, połącz z miąższem bakłażana.

Krok 5

Cebulę posiekaj i dodaj do miąższu wraz z natką. Dopraw i wymieszaj.

Krok 6

Wnętrze bakłażana nadziej i włóż go do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane bakłażany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej