Ziemniaki po portugalsku - pieczone: przepis | Przepisy.pl pixel

Portugalskie ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
105 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

100 gramów

50 gramów

200 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj na pół twardo w lekko osolonym wrzątku.

Krok 2

Na patelni podsmaż plasterki cebuli z pokrojoną w pół plastry kiełbasą i cząstkami pieczarek.

Krok 3

Gdy składniki się podsmażą, dodaj posiekane chili, oliwki i posiekane pomidory z puszki.

Krok 4

Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 5

Dodaj do sosu ziemniaki i całość gotuj kolejne 10 minut, aż potrawa zgęstnieje i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej