Portugalskie ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Portugalskie ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

103 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

163 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

100 gramów

50 gramów

200 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj na pół twardo w lekko osolonym wrzątku.

Krok 2

Na patelni podsmaż plasterki cebuli z pokrojoną w pół plastry kiełbasą i cząstkami pieczarek.

Krok 3

Gdy składniki się podsmażą, dodaj posiekane chili, oliwki i posiekane pomidory z puszki.

Krok 4

Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 5

Dodaj do sosu ziemniaki i całość gotuj kolejne 10 minut, aż potrawa zgęstnieje i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej