Portugalskie ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Portugalskie ziemniaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

100 gramów

50 gramów

200 mililitrów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj na pół twardo w lekko osolonym wrzątku.

Krok 2

Na patelni podsmaż plasterki cebuli z pokrojoną w pół plastry kiełbasą i cząstkami pieczarek.

Krok 3

Gdy składniki się podsmażą, dodaj posiekane chili, oliwki i posiekane pomidory z puszki.

Krok 4

Fix Spaghetti Bolognese Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię. Całość gotuj, aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 5

Dodaj do sosu ziemniaki i całość gotuj kolejne 10 minut, aż potrawa zgęstnieje i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Portugalskie ziemniaki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej