Kotlleciki drobiowo warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlleciki drobiowo warzywne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

2 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 2 litrach wody rozpuszczamy bulionetki. Do bulionu dodajemy mięso, posiekane warzywa i gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Mięso obieramy z kości i mielimy z warzywami na grubych oczkach. Dodajemy ser, zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy z farszu coś na kształt krokieta i panierujemy w bułce wymieszanej z kosteczką czosnkową.

Krok 3

Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Ja podałam do nich sos tzatziki.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej