Kotlleciki drobiowo warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlleciki drobiowo warzywne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

2 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 2 litrach wody rozpuszczamy bulionetki. Do bulionu dodajemy mięso, posiekane warzywa i gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Mięso obieramy z kości i mielimy z warzywami na grubych oczkach. Dodajemy ser, zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy z farszu coś na kształt krokieta i panierujemy w bułce wymieszanej z kosteczką czosnkową.

Krok 3

Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Ja podałam do nich sos tzatziki.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Cordon bleu z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej