
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
6 łyżek
2 szklanki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W 2 litrach wody rozpuszczamy bulionetki. Do bulionu dodajemy mięso, posiekane warzywa i gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny.
Krok 2
Mięso obieramy z kości i mielimy z warzywami na grubych oczkach. Dodajemy ser, zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy z farszu coś na kształt krokieta i panierujemy w bułce wymieszanej z kosteczką czosnkową.
Krok 3
Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Ja podałam do nich sos tzatziki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej