Kotlleciki drobiowo warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlleciki drobiowo warzywne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

2 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 2 litrach wody rozpuszczamy bulionetki. Do bulionu dodajemy mięso, posiekane warzywa i gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Mięso obieramy z kości i mielimy z warzywami na grubych oczkach. Dodajemy ser, zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy z farszu coś na kształt krokieta i panierujemy w bułce wymieszanej z kosteczką czosnkową.

Krok 3

Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Ja podałam do nich sos tzatziki.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej