Kotlleciki drobiowo warzywne

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

8 sztuk

1 sztuka

6 łyżek

2 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W 2 litrach wody rozpuszczamy bulionetki. Do bulionu dodajemy mięso, posiekane warzywa i gotujemy na małym ogniu około 1,5 godziny.

Krok 2

Mięso obieramy z kości i mielimy z warzywami na grubych oczkach. Dodajemy ser, zioła i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy z farszu coś na kształt krokieta i panierujemy w bułce wymieszanej z kosteczką czosnkową.

Krok 3

Smażymy na złoto ze wszystkich stron. Ja podałam do nich sos tzatziki.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlleciki drobiowo warzywne  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej