Ogniste wrap’y z ryżem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste wrap’y z ryżem curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

196 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w cieniutkie „zapałki” i przesmaż na patelni na oliwie. Dodaj fasolkę, posiekaną papryczkę oraz ugotowany ryż.

Krok 2

Żeby danie nabrało orientalnego smaku i miało idealną konsystencję Fix Knorr rozmieszaj z 50 ml wody i dodaj do ryżu, wszystko razem wymieszaj a następnie lekko wystudź.

Krok 3

Do ryżu wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Gotowy farsz nałóż na placki tortilli i zwiń ścisło pamiętając o tym, aby boki placków zwinąć do środka.

Krok 4

Przygotowane wrapy ułóż na ruszcie i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe pokrój na mniejsze kawałki i podawaj na ciepło z jogurtowym dipem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do ryżu możesz dodać również kawałki kurczaka lub krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczarki nadziewane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogniste wrap’y z ryżem curryOgniste wrap’y z ryżem curry

Marchewkę pokrój w cieniutkie „zapałki” i przesmaż na patelni na oliwie. Dodaj fasolkę, posiekaną papryczkę oraz ugotowany ryż.