Ogniste wrap’y z ryżem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste wrap’y z ryżem curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

190 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w cieniutkie „zapałki” i przesmaż na patelni na oliwie. Dodaj fasolkę, posiekaną papryczkę oraz ugotowany ryż.

Krok 2

Żeby danie nabrało orientalnego smaku i miało idealną konsystencję Fix Knorr rozmieszaj z 50 ml wody i dodaj do ryżu, wszystko razem wymieszaj a następnie lekko wystudź.

Krok 3

Do ryżu wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Gotowy farsz nałóż na placki tortilli i zwiń ścisło pamiętając o tym, aby boki placków zwinąć do środka.

Krok 4

Przygotowane wrapy ułóż na ruszcie i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe pokrój na mniejsze kawałki i podawaj na ciepło z jogurtowym dipem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do ryżu możesz dodać również kawałki kurczaka lub krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogniste wrap’y z ryżem curryOgniste wrap’y z ryżem curry

Marchewkę pokrój w cieniutkie „zapałki” i przesmaż na patelni na oliwie. Dodaj fasolkę, posiekaną papryczkę oraz ugotowany ryż.