Ogniste wrap’y z ryżem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste wrap’y z ryżem curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

4 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę pokrój w cieniutkie „zapałki” i przesmaż na patelni na oliwie. Dodaj fasolkę, posiekaną papryczkę oraz ugotowany ryż.

Krok 2

Żeby danie nabrało orientalnego smaku i miało idealną konsystencję Fix Knorr rozmieszaj z 50 ml wody i dodaj do ryżu, wszystko razem wymieszaj a następnie lekko wystudź.

Krok 3

Do ryżu wbij jajka i dokładnie wymieszaj. Gotowy farsz nałóż na placki tortilli i zwiń ścisło pamiętając o tym, aby boki placków zwinąć do środka.

Krok 4

Przygotowane wrapy ułóż na ruszcie i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Gotowe pokrój na mniejsze kawałki i podawaj na ciepło z jogurtowym dipem.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do ryżu możesz dodać również kawałki kurczaka lub krewetki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste wrap’y z ryżem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ogniste wrap’y z ryżem curryOgniste wrap’y z ryżem curry

Marchewkę pokrój w cieniutkie „zapałki” i przesmaż na patelni na oliwie. Dodaj fasolkę, posiekaną papryczkę oraz ugotowany ryż.