Ślimaki z masłem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki z masłem ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

125 gramów

24 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ślimaki wyjmij z puszki i osusz.

Krok 2

Do każdego ślimaka dodaj masło ziołowe, a na górze posyp je bułką tartą.

Krok 3

Do nagrzanego piekarnika włóż ślimaki ułożone otworami do góry i zapiekaj je przez 10 minut. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej