Ślimaki z masłem ziołowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ślimaki z masłem ziołowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

125 gramów

24 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ślimaki wyjmij z puszki i osusz.

Krok 2

Do każdego ślimaka dodaj masło ziołowe, a na górze posyp je bułką tartą.

Krok 3

Do nagrzanego piekarnika włóż ślimaki ułożone otworami do góry i zapiekaj je przez 10 minut. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ślimaki z masłem ziołowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej