Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

130 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.

Krok 3

Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.

Krok 4

Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.

Krok 5

Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej