
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
500 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
130 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.
Krok 2
Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.
Krok 3
Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.
Krok 4
Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.
Krok 5
Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej