Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

130 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.

Krok 3

Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.

Krok 4

Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.

Krok 5

Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej