
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
500 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
130 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.
Krok 2
Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.
Krok 3
Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.
Krok 4
Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.
Krok 5
Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej