Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

130 gramów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.

Krok 3

Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.

Krok 4

Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.

Krok 5

Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej