
Składniki
4 sztuki
4 łyżki
500 mililitrów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
130 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.
Krok 2
Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.
Krok 3
Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.
Krok 4
Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.
Krok 5
Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej