Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

500 mililitrów

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

130 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory z puszki wrzuć do garnuszka razem z sokiem i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Dodaj posiekaną papryczkę chili, cukier, przyprawę Knorr i zagotuj, aby sos zgęstniał.

Krok 3

Do mąki dodaj proszek, wszystkie pozostałe przyprawy, wbij jajka i dolej wodę.

Krok 4

Z mąki zrób gęste i jednolite ciasto i dodaj do niego cebule pokrojone w piórka.

Krok 5

Rozgrzej olej i nakladaj ciasto za pomocą łyżki. Smaż, aż racuszki będą miały złoty kolor. Podawaj z sosem z pomidorów przelanym do miseczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie Bhaji - racuszki cebulowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krokiety ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej