
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolę i kukurydzę odcedź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż paprykę, a następnie dodaj pozostałe warzywa z puszki.
Krok 3
Do warzyw dodaj 3-4 łyżki wody i sos Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw posiekaną kolendrą. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, dodaj do tak przygotowanych warzyw szczyptę mielonego kminu i ostrej papryki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa po meksykańsku
Kuchnia meksykańska staje się coraz bardziej popularna w Polsce. Jest ostra, kolorowa i niesamowicie smaczna. Bazuje na czerwonej fasoli, kukurydzy i czerwonej papryce. Jeśli nie masz pomysłu na sałatkę, a lubisz dania o mocnym smaku, wypróbuj specjał rodem z Meksyku, czyli aromatyczne warzywa po meksykańsku. Ta mieszanka fasoli i kukurydzy z puszki, papryki oraz przypraw na pewno będzie ci smakowała. Charakteru daniu dodać możesz dzięki kolendrze, papryczce chili i kminowi. Podsmażone warzywa zalej aksamitnym sosem do warzyw na ciepło. Tak przygotowaną potrawę możesz skropić sokiem z limonki. Danie podawaj z mięsem lub jedz jako drobną przekąskę, np. z ryżem. Warzywa możesz również umieścić w tortilli czy tacos i skomponować prawdziwie meksykańskie danie, które będzie można zjeść zarówno na obiad, kolację jak i lunch w pracy. W każdym przypadku efekt będzie niezwykle pyszny. Smacznego!