
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolę i kukurydzę odcedź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Krok 2
Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż paprykę, a następnie dodaj pozostałe warzywa z puszki.

Krok 3
Do warzyw dodaj 3-4 łyżki wody i sos Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw posiekaną kolendrą. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, dodaj do tak przygotowanych warzyw szczyptę mielonego kminu i ostrej papryki.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa po meksykańsku
Kuchnia meksykańska staje się coraz bardziej popularna w Polsce. Jest ostra, kolorowa i niesamowicie smaczna. Bazuje na czerwonej fasoli, kukurydzy i czerwonej papryce. Jeśli nie masz pomysłu na sałatkę, a lubisz dania o mocnym smaku, wypróbuj specjał rodem z Meksyku, czyli aromatyczne warzywa po meksykańsku. Ta mieszanka fasoli i kukurydzy z puszki, papryki oraz przypraw na pewno będzie ci smakowała. Charakteru daniu dodać możesz dzięki kolendrze, papryczce chili i kminowi. Podsmażone warzywa zalej aksamitnym sosem do warzyw na ciepło. Tak przygotowaną potrawę możesz skropić sokiem z limonki. Danie podawaj z mięsem lub jedz jako drobną przekąskę, np. z ryżem. Warzywa możesz również umieścić w tortilli czy tacos i skomponować prawdziwie meksykańskie danie, które będzie można zjeść zarówno na obiad, kolację jak i lunch w pracy. W każdym przypadku efekt będzie niezwykle pyszny. Smacznego!



































