Warzywa po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

668 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolę i kukurydzę odcedź. Paprykę pokrój w drobną kostkę.

Warzywa po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Na patelni na rozgrzanym tłuszczu podsmaż paprykę, a następnie dodaj pozostałe warzywa z puszki.

Warzywa po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Do warzyw dodaj 3-4 łyżki wody i sos Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i dopraw posiekaną kolendrą. Jeśli lubisz zdecydowane smaki, dodaj do tak przygotowanych warzyw szczyptę mielonego kminu i ostrej papryki.

Warzywa po meksykańsku  - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Magda Majewska

    Magda Majewska , 25.03.2020

    Bardzo szybkie i pyszne danie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Ziolkowski

    Tomasz Ziolkowski , 23.10.2015

    Fasola na kolacje? naprawde wybitny dietetyk to wymyślił:-):-):-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Jaworski

    Darek Jaworski , 22.10.2015

    Czyli meksykanin w warzywach :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Ladzińska

    Zofia Ladzińska , 22.10.2015

    Uwielbiam warzywa po meksykańsku od kilku miesięcy,są pyszne!jelita są czyste,wątroba też zadowolona.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Rudnicki

    Robert Rudnicki , 22.10.2015

    Może Meksyk w kuchni, ale na pewno w wątrobie ;-0

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywa po meksykańsku Warzywa po meksykańsku

Kuchnia meksykańska staje się coraz bardziej popularna w Polsce. Jest ostra, kolorowa i niesamowicie smaczna. Bazuje na czerwonej fasoli, kukurydzy i czerwonej papryce. Jeśli nie masz pomysłu na sałatkę, a lubisz dania o mocnym smaku, wypróbuj specjał rodem z Meksyku, czyli aromatyczne warzywa po meksykańsku. Ta mieszanka fasoli i kukurydzy z puszki, papryki oraz przypraw na pewno będzie ci smakowała. Charakteru daniu dodać możesz dzięki kolendrze, papryczce chili i kminowi. Podsmażone warzywa zalej aksamitnym sosem do warzyw na ciepło. Tak przygotowaną potrawę możesz skropić sokiem z limonki. Danie podawaj z mięsem lub jedz jako drobną przekąskę, np. z ryżem. Warzywa możesz również umieścić w tortilli czy tacos i skomponować prawdziwie meksykańskie danie, które będzie można zjeść zarówno na obiad, kolację jak i lunch w pracy. W każdym przypadku efekt będzie niezwykle pyszny. Smacznego!