
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
150 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolkę odcedź i wypłucz.

Krok 2
W garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę, dodaj fasolkę.

Krok 3
Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj ze 150 ml śmietany, dodaj do garnka i zagotuj. Aby wzbogacić smak potrawy, dodaj szczyptę majeranku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka po bretońsku inaczej
Fasolka po bretońsku to danie znane i lubiane w kuchni polskiej. Fasola duszona w pomidorowym sosie z dodatkiem kiełbasy lub boczku smakuje każdemu! Jednak nawet sprawdzoną klasykę warto czasem modyfikować. Nasza wersja fasolki po bretońsku jest pozbawiona pomidorów! W efekcie danie to ma jasny, kremowy odcień. Do jego przygotowania, oprócz podstawowego składnika – czyli białej fasoli (może to być fasola z puszki lub świeża fasola Jaś moczona wcześniej przez 12 godzin i ugotowana do miękkości) dodaje się wyłącznie białe produkty, czyli białą cebulę i białą kiełbasę, która jest nieco delikatniejsza w smaku od swojej wędzonej odpowiedniczki. Całość gotuje się w białym, kremowym sosie serowo-kalafiorowym. Fasolkę po bretońsku inaczej możesz zjeść z białym (a jakże!) pieczywem lub z bagietką i lampką – oczywiście – białego wina. Smacznego!



































