
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
150 mililitrów
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Fasolkę odcedź i wypłucz.

Krok 2
W garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę, dodaj fasolkę.

Krok 3
Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj ze 150 ml śmietany, dodaj do garnka i zagotuj. Aby wzbogacić smak potrawy, dodaj szczyptę majeranku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka po bretońsku inaczej
Fasolka po bretońsku to danie znane i lubiane w kuchni polskiej. Fasola duszona w pomidorowym sosie z dodatkiem kiełbasy lub boczku smakuje każdemu! Jednak nawet sprawdzoną klasykę warto czasem modyfikować. Nasza wersja fasolki po bretońsku jest pozbawiona pomidorów! W efekcie danie to ma jasny, kremowy odcień. Do jego przygotowania, oprócz podstawowego składnika – czyli białej fasoli (może to być fasola z puszki lub świeża fasola Jaś moczona wcześniej przez 12 godzin i ugotowana do miękkości) dodaje się wyłącznie białe produkty, czyli białą cebulę i białą kiełbasę, która jest nieco delikatniejsza w smaku od swojej wędzonej odpowiedniczki. Całość gotuje się w białym, kremowym sosie serowo-kalafiorowym. Fasolkę po bretońsku inaczej możesz zjeść z białym (a jakże!) pieczywem lub z bagietką i lampką – oczywiście – białego wina. Smacznego!