Fasolka po bretońsku inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka po bretońsku inaczej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

2041 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

274 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

608 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

150 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolkę odcedź i wypłucz.

Fasolka po bretońsku inaczej   - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę, dodaj fasolkę.

Fasolka po bretońsku inaczej   - Krok 2

Krok 3

Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj ze 150 ml śmietany, dodaj do garnka i zagotuj. Aby wzbogacić smak potrawy, dodaj szczyptę majeranku.

Fasolka po bretońsku inaczej   - Krok 3
38

Opinie o przepisie

  • Ilonka

    Ilonka , 25.03.2022

    Bardzo fajna opcja na szybki obiad. Uwielbiam z dużą ilością majeranku. Serwuję ze świeżym pieczywem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Przewoźniak

    Patryk Przewoźniak , 10.03.2016

    Bardzo fajnie wyszło :-) Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona  Szarowska

    Iwona Szarowska , 19.01.2016

    rewekacja. szybko i smacznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Tomaszczyk

    Tomasz Tomaszczyk , 07.01.2016

    Super potrawa. Fasolka w całkiem innym wydaniu niż znałem. Niestety (albo stety) dodałem sos serowy Knorr, bo tego z przepisu nie znalazłem w sklepach. Danie pyszne, porcja wystarczyła na 2 osoby. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oliwia Łangowska

    Oliwia Łangowska , 31.12.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Malinowska

    Alicja Malinowska , 15.07.2015

    przepyszna, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kobieta Potrafi

    Kobieta Potrafi , 29.01.2015

    Pycha !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 14.01.2015

    Fasolka jest dobra.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Ambroziak

    Jadwiga Ambroziak , 14.01.2015

    Smaczna ale nie na noc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Zofija

    Joanna Zofija , 13.01.2015

    fasolka raczej mnie juz niezaskoczy ... chyba jedynie czasem reakcji

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dana Bartosiak

    Dana Bartosiak , 13.01.2015

    Ja wlasnie dzisiaj zrobialm tradycyjna:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Polanowski

    Jarosław Polanowski , 13.01.2015

    jako bezmięsny zapodaje: i tak można spaprac padliną kolejne szanse na przeżycie badylojadów..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Rewald-Sałata

    Jolanta Rewald-Sałata , 13.01.2015

    A ja jednak tradycyjnie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Śmiałowski

    Jacek Śmiałowski , 13.01.2015

    Hej Moje dwie kol I PO CO TA DRETWA GADKA O ODCHUDZANIU SIĘ ha ha ha Jak Wy cały czas siedzicie w kulinariach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Nowak

    Jarosław Nowak , 13.01.2015

    Tego nie polecam wolę swój przepis. Wszystko z puszki? to nie moje pokolenie:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Koczor

    Wanda Koczor , 13.01.2015

    Będzie to dobre jak dodam do tego czosnku,,, bo coś podobnego robiłam tylko z czerwonej fasoli,,,:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Zagórski

    Sławomir Zagórski , 13.01.2015

    Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Sychowska

    Krystyna Sychowska , 13.01.2015

    Ja uwielbiam fasole morze być z puszki i polana keczupem byle to była fasola hihihi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Agropolowiec

    Jacek Agropolowiec , 13.01.2015

    Fasolka po bretońsku mmm aaa pyszności:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Radwański

    Adam Radwański , 13.01.2015

    fasolka zawsze zaskakuje w najmniej spodziewanym momencie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Ziemlinska

    Barbara Ziemlinska , 13.01.2015

    Prawie wszystkie komentarze od facetów,gotują czy co?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Czechowska

    Magdalena Czechowska , 13.01.2015

    sama chemia.....ja sie juz nauczylam czytac sklad wszystkiego co kupuje...i na zdrowie nam to wychodzi...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Jarzębski

    Krzysztof Jarzębski , 13.01.2015

    Fasola z puszki i sos Knorra.....sos z papierka ? już zdyskwalifikował u mnie tą potrawę, zaznaczę, że uwielbiam fasolę pod każdą postacią od strączkowych po łuskane....ale bez chemii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Kiełpiński

    Aleksander Kiełpiński , 13.01.2015

    Może skład tego knorra sobie poczytajcie ze zrozumieniem...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Małgorzata Majchrzyk

    Ryszard Małgorzata Majchrzyk , 13.01.2015

    zdecydowanie :NIE.!.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mikler

    Krzysztof Mikler , 13.01.2015

    Ktosik zaś fasolkę wtrącił bo wieje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Ślebioda

    Anna Ślebioda , 13.01.2015

    zaskakuje smakiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Boguslawa Gruszczynska

    Boguslawa Gruszczynska , 13.01.2015

    Zaskakuje zaskakuje "ale zeby nie ten dech to by czlowiek zdechł"

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski , 13.01.2015

    fasolka nigdy nie zaskakuje gazami :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vladimir Pydo

    Vladimir Pydo , 13.01.2015

    To juz nie jest fasolka po bretonsku ...... Knorr ! Co za horror !

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka po bretońsku inaczej  Fasolka po bretońsku inaczej

Fasolka po bretońsku to danie znane i lubiane w kuchni polskiej. Fasola duszona w pomidorowym sosie z dodatkiem kiełbasy lub boczku smakuje każdemu! Jednak nawet sprawdzoną klasykę warto czasem modyfikować. Nasza wersja fasolki po bretońsku jest pozbawiona pomidorów! W efekcie danie to ma jasny, kremowy odcień. Do jego przygotowania, oprócz podstawowego składnika – czyli białej fasoli (może to być fasola z puszki lub świeża fasola Jaś moczona wcześniej przez 12 godzin i ugotowana do miękkości) dodaje się wyłącznie białe produkty, czyli białą cebulę i białą kiełbasę, która jest nieco delikatniejsza w smaku od swojej wędzonej odpowiedniczki. Całość gotuje się w białym, kremowym sosie serowo-kalafiorowym. Fasolkę po bretońsku inaczej możesz zjeść z białym (a jakże!) pieczywem lub z bagietką i lampką – oczywiście – białego wina. Smacznego!