
Składniki
60 dekagramów
10 dekagramów
5 dekagramów
2 sztuki
5 ziaren
6 ziaren
3 ziarna
2 sztuki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby opłucz , zalej wodą i odstaw na całą nic . Następnego dnia gotuj je 20 minut , aż będą miękkie . Gdy wystygną , posiekaj .
Krok 2
Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna , przepłucz ją , odciśnij i posiekaj . Włóż do garnka , wlej wodę z grzybów . Dodaj listki laurowe , jałowiec , ziele angielskie , ziarenka pieprzu oraz śliwki i gotuj 60 minut , aż kapusta będzie miękka .
Krok 3
Na koniec do garnka dodaj drobno posiekaną , zrumienioną cebulę oraz grzyby i duś jeszcze kilkanaście minut . Dopraw do smaku pieprzem . Tak przygotowana kapusta najlepiej smakuje kolejnego dnia , gdy wszystkie smaki się przegryzą .
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























