Tostowe muffiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tostowe muffiny

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

4 sztuki

40 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść z gniazd nasiennych paprykę. Następnie pokrój ją w kostkę. Dymkę pokrój w plasterki. Rukiew wodną umyj i osusz. Włącz piekarnik na 175 stopni.

Krok 2

Mleko zagotuj z kostką Knorr tak aby się rozpuściła. Odstaw do ostygnięcia i połącz z jajkami.

Krok 3

Chleb tostowy rozwałkuj na cieńsze plastry. Foremki do muffinów wysmaruj olejem i wyłóż pieczywem.

Krok 4

Nałóż do środka paprykę oraz dymkę. Następnie zalej masą jajeczną i posyp serem. Zapiekaj przez ok 20-25 minut. Muffiny podawaj posypane rukwią.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takich muffinów możesz przygotować dowolne nadzienie, np. z grzybów i pomidorów, a nawet z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tostowe muffinyTostowe muffiny

Choć z kolorowymi kremami, owocami i posypkami wyglądają niebywale kusząco, babeczki przestały być domeną wyłącznie cukierników. Kucharze prześcigają się w wymyślaniu wytrawnych wariantów muffinów, które z powodzeniem można serwować jako przystawkę, przekąskę między posiłkami albo imprezowy poczęstunek. Zastanawiasz się, co wspólnego mają babeczki i chleb tostowy? Zapoznaj się z naszym przepisem na muffinki tostowe, a wszystko stanie się jasne.

Dla kogo?

Wypróbuj tostowe muffiny, jeśli wytrawne przekąski są dla ciebie dużo bardziej zachęcającą perspektywą niż kolejny deser. Nie każdy musi przepadać za słodyczami.

Na jaką okazję?

Parapetówka, impreza karnawałowa albo przyjęcie urodzinowe – tostowe muffiny to świetny pomysł na wzbogacenie jadłospisu dowolnej uroczystości.

Czy wiesz, że?

Pierwsze przyrządzane przez piekarzy muffiny dużo bardziej przypominały połączenie bułki i płaskiego placka niż uwielbiane współcześnie babeczki.

Dla urozmaicenia:

Do masy jajecznej dodaj drobno poszatkowaną papryczkę chili, a muffiny tostowe zyskają bardziej ognisty charakter.