Tostowe muffiny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tostowe muffiny

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
111 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

2 sztuki

4 sztuki

40 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i oczyść z gniazd nasiennych paprykę. Następnie pokrój ją w kostkę. Dymkę pokrój w plasterki. Rukiew wodną umyj i osusz. Włącz piekarnik na 175 stopni.

Krok 2

Mleko zagotuj z kostką Knorr tak aby się rozpuściła. Odstaw do ostygnięcia i połącz z jajkami.

Krok 3

Chleb tostowy rozwałkuj na cieńsze plastry. Foremki do muffinów wysmaruj olejem i wyłóż pieczywem.

Krok 4

Nałóż do środka paprykę oraz dymkę. Następnie zalej masą jajeczną i posyp serem. Zapiekaj przez ok 20-25 minut. Muffiny podawaj posypane rukwią.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do takich muffinów możesz przygotować dowolne nadzienie, np. z grzybów i pomidorów, a nawet z mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tostowe muffiny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tostowe muffinyTostowe muffiny

Choć z kolorowymi kremami, owocami i posypkami wyglądają niebywale kusząco, babeczki przestały być domeną wyłącznie cukierników. Kucharze prześcigają się w wymyślaniu wytrawnych wariantów muffinów, które z powodzeniem można serwować jako przystawkę, przekąskę między posiłkami albo imprezowy poczęstunek. Zastanawiasz się, co wspólnego mają babeczki i chleb tostowy? Zapoznaj się z naszym przepisem na muffinki tostowe, a wszystko stanie się jasne.

Dla kogo?

Wypróbuj tostowe muffiny, jeśli wytrawne przekąski są dla ciebie dużo bardziej zachęcającą perspektywą niż kolejny deser. Nie każdy musi przepadać za słodyczami.

Na jaką okazję?

Parapetówka, impreza karnawałowa albo przyjęcie urodzinowe – tostowe muffiny to świetny pomysł na wzbogacenie jadłospisu dowolnej uroczystości.

Czy wiesz, że?

Pierwsze przyrządzane przez piekarzy muffiny dużo bardziej przypominały połączenie bułki i płaskiego placka niż uwielbiane współcześnie babeczki.

Dla urozmaicenia:

Do masy jajecznej dodaj drobno poszatkowaną papryczkę chili, a muffiny tostowe zyskają bardziej ognisty charakter.