Kurczak Gong Bao przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak Gong Bao

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

120 gramów

3 łyżki

0.5 litra

30 mililitrów

20 mililitrów

10 gramów

20 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i paprykę oczyść, pokrój w trójkąty, czosnek, imbir posiekaj, pieczarki przekrój na pół, a kurczaka pokrój w kostkę 2x2 cm.

Kurczak Gong Bao - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż czosnek, imbir oraz cebulę, następnie dodaj kurczaka i smaż razem ok. 5 min.

Kurczak Gong Bao - Krok 2

Krok 3

Dodaj paprykę, grzyby, całość zalej bulionem i gotuj kolejne 5 min.

Kurczak Gong Bao - Krok 3

Krok 4

Następnie dopraw pieprzem, płatkami chili z wędzoną papryką Knorr, cukrem, ketchupem, sosem ostrygowym i sosem sojowym

Kurczak Gong Bao - Krok 4

Krok 5

Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 3 łyżkami zimnej wody i wlej na patelnię energicznie mieszając. Gotowe danie posyp prażonymi orzechami.

Kurczak Gong Bao - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Danie możesz podawać z ryżem i posypać dodatkowo posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak Gong Bao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak Gong Bao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak Gong Bao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak Gong Bao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak Gong Bao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak Gong Bao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak Gong Bao - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak Gong Bao - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej