Szybka paella z kurczakiem i czerwoną fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paella z kurczakiem

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki. Kurczaka dokładnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie dodać pokrojone w kostkę warzywa: cukinię, paprykę oraz pomidora. Posolić i smażyć ok 8 minut.

Krok 2

W między czasie zagotować 4 szklanki wody. Następnie wrzucić do nich dwie sztuki Bulionetki i dokładnie wymieszać, aż do ich rozpuszczenia.

Krok 3

Do kurczaka i warzyw dodać przecier pomidorowy, papryki w proszku, Przyprawę w Mini kostkach Czosnek Knorr oraz ryż. Smażyć przez chwilę, a następnie zalać bulionem. Gotować bez mieszania przez połowę czasu wyznaczonego na opakowaniu. Następnie przykryć i dusić na małym ogniu przez pozostały wyznaczony czas.

Krok 4

Przed podaniem dodać osączoną fasolę z puszki i wymieszać.

2

Opinie o przepisie

  • zefir

    zefir , 22.09.2022

    A gdzie ten kurczak? i ile go mabyc???

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paella z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paella z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paella z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paella z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paella z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paella z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paella z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paella z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurki z gorgonzolą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paella z kurczakiemPaella z kurczakiem

Jeśli szukasz propozycji na kolorowy, bogaty w składniki obiad, przygotuj paellę z kurczakiem. Wywodząca się z kuchni hiszpańskiej potrawa z ryżem, warzywami i smażonym mięsem drobiowym to sposób na pyszne i apetycznie wyglądające danie. Sprawdzi się  również podczas przyjęcia, jako główny punkt Twojego menu. Paellę przygotowuje się w dużym metalowym naczyniu, w którym smaży się, a potem gotuje razem wszystkie składniki. W ten sposób nabierają intensywnego smaku, który można wzmocnić dodatkiem świeżych ziół, np. rozmarynu, tymianku lub oregano. Pamiętaj, by do tego dania wykorzystywać ryż średnioziarnisty. Wchłonie odpowiednią ilość powstałego w trakcie smażenia warzywno-mięsnego wywaru, ale nie będzie rozgotowany. Potrawę serwuj udekorowaną ćwiartkami lub plastrami cytryny. Podawaj ją z chrupiącą sałatą lub innymi świeżymi warzywami. Składniki warzywne paelli z kurczakiem można zmodyfikować, dodając, np. groszek, kukurydzę lub fasolkę szparagową zamiast czerwonej fasoli z puszki. Przygotuj to hiszpańskie danie według poniższego przepisu!