
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w talarki.
Krok 2
Rybę opłukaj, oprósz przyprawami, solą, pieprzem.
Krok 3
W rondelku rozpuść masło i zeszklij cebulę. Przykryj garnek i duś cebulę przez 3 minuty.
Krok 4
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i ułóż w garnku rybę.
Krok 5
Przykryj garnek i pozostaw na małym ogniu przez około 15 - 20 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj, czy cebula nie przywarła do garnka. Rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej