
Składniki
3 sztuki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz i pokrój w talarki.
Krok 2
Rybę opłukaj, oprósz przyprawami, solą, pieprzem.
Krok 3
W rondelku rozpuść masło i zeszklij cebulę. Przykryj garnek i duś cebulę przez 3 minuty.
Krok 4
Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i ułóż w garnku rybę.
Krok 5
Przykryj garnek i pozostaw na małym ogniu przez około 15 - 20 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj, czy cebula nie przywarła do garnka. Rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej