Panga duszona w cebulce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panga duszona w cebulce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w talarki.

Krok 2

Rybę opłukaj, oprósz przyprawami, solą, pieprzem.

Krok 3

W rondelku rozpuść masło i zeszklij cebulę. Przykryj garnek i duś cebulę przez 3 minuty.

Krok 4

Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek i ułóż w garnku rybę.

Krok 5

Przykryj garnek i pozostaw na małym ogniu przez około 15 - 20 minut. Od czasu do czasu sprawdzaj, czy cebula nie przywarła do garnka. Rybę podawaj z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panga duszona w cebulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panga duszona w cebulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panga duszona w cebulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panga duszona w cebulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panga duszona w cebulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panga duszona w cebulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panga duszona w cebulce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panga duszona w cebulce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej