![Karasie w śmietanie](ng-assets/img/zaslepka_kp.jpg)
Składniki
1 sztuka
3 ziarna
1 sztuka
4 ziarna
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z warzyw, cebuli i przypraw ugotuj wywar, przecedź.
Krok 2
Karasie natrzyj solą, włóż do rondla i zalej wywarem. Gotuj około 15 minut.
Krok 3
Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem i śmietaną. Podgrzej ciągle mieszając.
Krok 4
Do gotowego sosu włóż karasie i duś około 5 minut na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
![](https://az.przepisy.pl/www-przepisy-pl/www.przepisy.pl/przepisy3ii/img/variants/100x0/knorr2014100803.jpg)
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej