Składniki
1 sztuka
3 ziarna
1 sztuka
4 ziarna
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 łyżka
1 pęczek
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z warzyw, cebuli i przypraw ugotuj wywar, przecedź.
Krok 2
Karasie natrzyj solą, włóż do rondla i zalej wywarem. Gotuj około 15 minut.
Krok 3
Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem i śmietaną. Podgrzej ciągle mieszając.
Krok 4
Do gotowego sosu włóż karasie i duś około 5 minut na małym ogniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej