Karasie w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karasie w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 ziarna

1 sztuka

4 ziarna

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z warzyw, cebuli i przypraw ugotuj wywar, przecedź.

Krok 2

Karasie natrzyj solą, włóż do rondla i zalej wywarem. Gotuj około 15 minut.

Krok 3

Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem i śmietaną. Podgrzej ciągle mieszając.

Krok 4

Do gotowego sosu włóż karasie i duś około 5 minut na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej