Karasie w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karasie w śmietanie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 ziarna

1 sztuka

4 ziarna

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

1 pęczek

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z warzyw, cebuli i przypraw ugotuj wywar, przecedź.

Krok 2

Karasie natrzyj solą, włóż do rondla i zalej wywarem. Gotuj około 15 minut.

Krok 3

Z masła i mąki zrób zasmażkę, rozprowadź wywarem i śmietaną. Podgrzej ciągle mieszając.

Krok 4

Do gotowego sosu włóż karasie i duś około 5 minut na małym ogniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karasie w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pierogi z grzybami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej