
Składniki
2 sztuki
400 gramów
100 gramów
250 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety posypujemy rozkruszoną kosteczką czosnkową, posypujemy odrobiną soli i pieprzu. Smażymy na patelni grillowej z odrobinie oleju po około 3 minuty z każdej strony.
Krok 2
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki (polecam zetrzeć na szatkownicy). Obsmażamy je na maśle z cebulą. Kiedy woda odparuje, dodajemy Delikat, pieprz, pietruszkę oraz kremówkę zmiksowaną z serkiem (najlepiej użyć blendera, by nie było grudek sera). Gotujemy na małym ogniu około 5 minut - do czasu aż sos zgęstnieje.
Krok 3
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Sos przelewamy do naczynia żaroodpornego, a na nim układamy mięso. Zapiekamy około 20 minut. Podajemy z ziemniakami lub kaszą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej