
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szklanka
1 sztuka
1 szczypta
10 dekagramów
60 dekagramów
1.5 kilograma
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone dopraw solą i pieprzem do smaku.
Krok 2
W natłuszczonym oliwą z oliwek naczyniu żaroodpornym ułóż warstwę ziemniaków, posyp pokrojoną w talarki cebulą.
Krok 3
Wyłóż masę mięsną, a na niej pokrojoną w paski paprykę i pozostałe ziemniaki. Każdą warstwę ziemniaków posól.
Krok 4
Naczynie włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj około 30 minut.
Krok 5
W misce wymieszaj 1 całe jako z 1 szklanką śmietany i tartym żółtym serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 6
Po upływie 30 minut zapiekankę polej przygotowanym sosem i zapiekaj jeszcze 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























