Zapiekanka a’la gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka a’la gyros

Autor: Adam Adaz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

5 sztuk

200 gramów

1 puszka

1 szczypta

180 gramów

6 łyżek

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu, mięso pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć, warzywa pokroić. Składniki na sos wymieszać ze sobą. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem. Na sam spód wyłożyć ryż, kurczaka, ogórki, paprykę, kukurydzę , polać połową sosu. Na wierzchu posypać startym serem mozzarella oraz resztą sosu. Piec w temperaturze 180 stopniu/30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka a’la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka a’la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka a’la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka a’la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka a’la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka a’la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka a’la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka a’la gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej