
Składniki
500 gramów
1 sztuka
5 sztuk
200 gramów
1 puszka
1 szczypta
180 gramów
6 łyżek
1 łyżka
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu, mięso pokroić w kostkę, przyprawić i usmażyć, warzywa pokroić. Składniki na sos wymieszać ze sobą. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem. Na sam spód wyłożyć ryż, kurczaka, ogórki, paprykę, kukurydzę , polać połową sosu. Na wierzchu posypać startym serem mozzarella oraz resztą sosu. Piec w temperaturze 180 stopniu/30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej