Zapiekanka z grzanek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z grzanek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
179 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

4 sztuki

null

10 plastrów

null

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bułkę na kromki i posmaruj margaryną z obydwu stron. Ułóż w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Zrumień w nagrzanym piekarniku.

Zapiekanka z grzanek - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj jaja, mleko i ser z Fixem Knorr.

Zapiekanka z grzanek - Krok 2

Krok 3

Polej zrumienione grzanki i znowu zapiekaj przez 20 minut. Po upieczeniu podawaj.

Zapiekanka z grzanek - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z grzanekZapiekanka z grzanek

Pokrój bułkę na kromki i posmaruj margaryną z obydwu stron. Ułóż w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Zrumień w nagrzanym piekarniku.