Zapiekanka z grzanek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z grzanek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

179 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

4 sztuki

null

10 plastrów

null

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój bułkę na kromki i posmaruj margaryną z obydwu stron. Ułóż w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Zrumień w nagrzanym piekarniku.

Zapiekanka z grzanek - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj jaja, mleko i ser z Fixem Knorr.

Zapiekanka z grzanek - Krok 2

Krok 3

Polej zrumienione grzanki i znowu zapiekaj przez 20 minut. Po upieczeniu podawaj.

Zapiekanka z grzanek - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z grzanek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka z grzanekZapiekanka z grzanek

Pokrój bułkę na kromki i posmaruj margaryną z obydwu stron. Ułóż w wysmarowanym tłuszczem żaroodpornym naczyniu. Zrumień w nagrzanym piekarniku.