
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
100 gramów
1 szklanka
2 sztuki
4 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Morele i rodzynki zalej winem, odstaw na 30 minut. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Wieprzowinę natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr, oregano i tymiankiem.
Krok 3
Nożem natnij kilka kieszonek i nadziej połową owoców.
Krok 4
Mięso ułóż na blasze, skrop olejem i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 5
Następnie dodaj resztę owoców, cebulę , podlej winem z sokiem z cytryny, obniż temperaturę do 180 stopni i piecz około 50 minut, podlewając wytworzonym sosem.
Krok 6
Pieczeń wyjmij i pokrój. Powstały sos zagęść śmietaną wymieszaną z mąką i podaj do pieczeni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej