Wieprzowina pieczona z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina pieczona z owocami

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

100 gramów

1 szklanka

2 sztuki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Morele i rodzynki zalej winem, odstaw na 30 minut. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Wieprzowinę natrzyj Przyprawą do wieprzowiny Knorr, oregano i tymiankiem.

Krok 3

Nożem natnij kilka kieszonek i nadziej połową owoców.

Krok 4

Mięso ułóż na blasze, skrop olejem i piecz około 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 5

Następnie dodaj resztę owoców, cebulę , podlej winem z sokiem z cytryny, obniż temperaturę do 180 stopni i piecz około 50 minut, podlewając wytworzonym sosem.

Krok 6

Pieczeń wyjmij i pokrój. Powstały sos zagęść śmietaną wymieszaną z mąką i podaj do pieczeni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina pieczona z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina pieczona z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina pieczona z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina pieczona z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina pieczona z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina pieczona z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina pieczona z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina pieczona z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rybne kokosanki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej