Banoffee-ciasto bananowe z toffee przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banoffee-ciasto bananowe z toffee

Autor: Góralka

ratingratingratingratingrating

13

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

500 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciastka typu Digestive (ciastka półsłodkie z polewą czekoladową) miażdżymy razem z masłem,tak aby uzyskać w miarę spójną konsystencję. Wykładamy powstałą masą tortownicę 24cm i formujemy brzeg na jakiś 1cm. Wkładamy do lodówki na godzinę.

Krok 2

Masę z mleka skondensowanego w puszce (krówkę) wykładamy równomiernie na spód ciasta,który wcześniej umieściliśmy w lodówce.

Krok 3

Banany obieramy i kroimy w plasterki,Następnie układamy je na toffee,zakrywając całą jego powierzchnię.

Krok 4

Śmietanę ubijamy na sztywno.Dla lepszej sztywności śmietany można dodać utwardzacz np:Śnieżka fix lecz nie jest to konieczne.

Krok 5

Śmietanę wykładamy na ciasto i posypujemy całość startą czekoladą. Ciasto powinno się przechowywać w zimnym miejscu ze względu na obecność śmietany. Życzę udanych wypieków bez pieczenia i smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej