Banoffee-ciasto bananowe z toffee przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banoffee-ciasto bananowe z toffee

Autor: Góralka

ratingratingratingratingrating

10

23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

150 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciastka typu Digestive (ciastka półsłodkie z polewą czekoladową) miażdżymy razem z masłem,tak aby uzyskać w miarę spójną konsystencję. Wykładamy powstałą masą tortownicę 24cm i formujemy brzeg na jakiś 1cm. Wkładamy do lodówki na godzinę.

Krok 2

Masę z mleka skondensowanego w puszce (krówkę) wykładamy równomiernie na spód ciasta,który wcześniej umieściliśmy w lodówce.

Krok 3

Banany obieramy i kroimy w plasterki,Następnie układamy je na toffee,zakrywając całą jego powierzchnię.

Krok 4

Śmietanę ubijamy na sztywno.Dla lepszej sztywności śmietany można dodać utwardzacz np:Śnieżka fix lecz nie jest to konieczne.

Krok 5

Śmietanę wykładamy na ciasto i posypujemy całość startą czekoladą. Ciasto powinno się przechowywać w zimnym miejscu ze względu na obecność śmietany. Życzę udanych wypieków bez pieczenia i smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banoffee-ciasto bananowe z toffee - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka karpatka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej