
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
4 łyżki
2.5 szklanki
null
null
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zagnieć razem z jajem i szklanką wody na gładkie, elastyczne ciasto.
Krok 2
Rozwałkuj posypując mąką i potnij w kwadraty.
Krok 3
Jagody umyj, osącz i wymieszaj z cukrem, na każdy kwadrat nałóż odrobinę owoców i zlep w pierogi.
Krok 4
Gotuj przez kilka minut w lekko osolonej wodzie. Osącz.
Krok 5
Podawaj polane śmietanką i oprószone cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej