Ciasto biszkoptowe z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Autor: Klaudia Wilk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną piane,dodawać po jednym żółtku, stopniowo dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wolniej miksować. Na końcu dodać oliwę. Ciasto wylać do formy, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce lub cząstki obranych ze skórki jabłek.Wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180'C przez około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego ! !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej