Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Autor: Klaudia Wilk

ratingratingratingratingrating

468

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną piane,dodawać po jednym żółtku, stopniowo dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wolniej miksować. Na końcu dodać oliwę. Ciasto wylać do formy, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce lub cząstki obranych ze skórki jabłek.Wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180'C przez około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego ! !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kokosowe fondue - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej