Ciasto biszkoptowe z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Autor: Klaudia Wilk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną piane,dodawać po jednym żółtku, stopniowo dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wolniej miksować. Na końcu dodać oliwę. Ciasto wylać do formy, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce lub cząstki obranych ze skórki jabłek.Wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180'C przez około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego ! !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej