Ciasto biszkoptowe z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Autor: Klaudia Wilk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną piane,dodawać po jednym żółtku, stopniowo dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wolniej miksować. Na końcu dodać oliwę. Ciasto wylać do formy, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce lub cząstki obranych ze skórki jabłek.Wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180'C przez około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego ! !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej