Ciasto biszkoptowe z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto biszkoptowe z jabłkami

Autor: Klaudia Wilk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 szklanki

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić z cukrem na sztywną piane,dodawać po jednym żółtku, stopniowo dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, wolniej miksować. Na końcu dodać oliwę. Ciasto wylać do formy, na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce lub cząstki obranych ze skórki jabłek.Wstawić do lekko rozgrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180'C przez około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego ! !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto biszkoptowe z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej