Starowiejska legumina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Starowiejska legumina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

0.5 litra

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę schłodź wcześniej i ubij razem z cukrem na puszystą pianę.

Krok 2

Dodaj truskawki, wymieszaj z ubitą śmietaną.

Krok 3

Żelatynę zalej odrobiną wody, podgrzewaj do czasu kiedy się rozpuści.

Krok 4

Połącz z resztą składników i gdy zacznie tężeć przełóż do pucharków lub salaterek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej