
Składniki
null
1 łyżka
0.5 litra
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę schłodź wcześniej i ubij razem z cukrem na puszystą pianę.
Krok 2
Dodaj truskawki, wymieszaj z ubitą śmietaną.
Krok 3
Żelatynę zalej odrobiną wody, podgrzewaj do czasu kiedy się rozpuści.
Krok 4
Połącz z resztą składników i gdy zacznie tężeć przełóż do pucharków lub salaterek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej