Starowiejska legumina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Starowiejska legumina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

0.5 litra

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę schłodź wcześniej i ubij razem z cukrem na puszystą pianę.

Krok 2

Dodaj truskawki, wymieszaj z ubitą śmietaną.

Krok 3

Żelatynę zalej odrobiną wody, podgrzewaj do czasu kiedy się rozpuści.

Krok 4

Połącz z resztą składników i gdy zacznie tężeć przełóż do pucharków lub salaterek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej