
Składniki
null
1 łyżka
0.5 litra
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę schłodź wcześniej i ubij razem z cukrem na puszystą pianę.
Krok 2
Dodaj truskawki, wymieszaj z ubitą śmietaną.
Krok 3
Żelatynę zalej odrobiną wody, podgrzewaj do czasu kiedy się rozpuści.
Krok 4
Połącz z resztą składników i gdy zacznie tężeć przełóż do pucharków lub salaterek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej