Starowiejska legumina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Starowiejska legumina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

0.5 litra

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę schłodź wcześniej i ubij razem z cukrem na puszystą pianę.

Krok 2

Dodaj truskawki, wymieszaj z ubitą śmietaną.

Krok 3

Żelatynę zalej odrobiną wody, podgrzewaj do czasu kiedy się rozpuści.

Krok 4

Połącz z resztą składników i gdy zacznie tężeć przełóż do pucharków lub salaterek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej