Starowiejska legumina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Starowiejska legumina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

0.5 litra

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę schłodź wcześniej i ubij razem z cukrem na puszystą pianę.

Krok 2

Dodaj truskawki, wymieszaj z ubitą śmietaną.

Krok 3

Żelatynę zalej odrobiną wody, podgrzewaj do czasu kiedy się rozpuści.

Krok 4

Połącz z resztą składników i gdy zacznie tężeć przełóż do pucharków lub salaterek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Starowiejska legumina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej