
Składniki
null
1 łyżka
0.5 litra
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę schłodź wcześniej i ubij razem z cukrem na puszystą pianę.
Krok 2
Dodaj truskawki, wymieszaj z ubitą śmietaną.
Krok 3
Żelatynę zalej odrobiną wody, podgrzewaj do czasu kiedy się rozpuści.
Krok 4
Połącz z resztą składników i gdy zacznie tężeć przełóż do pucharków lub salaterek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej