
Składniki
null
1 łyżka
0.5 litra
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę schłodź wcześniej i ubij razem z cukrem na puszystą pianę.
Krok 2
Dodaj truskawki, wymieszaj z ubitą śmietaną.
Krok 3
Żelatynę zalej odrobiną wody, podgrzewaj do czasu kiedy się rozpuści.
Krok 4
Połącz z resztą składników i gdy zacznie tężeć przełóż do pucharków lub salaterek i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
























