
Składniki
1 szklanka
500 mililitrów
2 opakowania
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce zmiksuj.
Krok 2
Galaretki rozpuść w wodzie, a następnie połącz z owocami.
Krok 3
Ubij pianę z kremówki i dodaj tężejące galaretki z owocami.
Krok 4
Ubij jeszcze raz, a następnie rozłóż do salaterek. Wstaw do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej