
Składniki
0.5 opakowania
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szybki i łatwy deser. Do przygotowania można wykorzystać nie tylko drożdżówkę, ale i pszenne tosty. A masa jest dowolna, zależy od tego, jakie owoce akurat masz pod ręką.
Krok 2
Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki brzoskwini pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki zmiksuj z malinami, połącz z mascarpone, posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek brzoskwini. Zwiń w roladki, posmaruj bitą śmietaną, obtocz w płatkach migdałowych lub wiórkach kokosowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej