
Składniki
0.5 opakowania
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szybki i łatwy deser. Do przygotowania można wykorzystać nie tylko drożdżówkę, ale i pszenne tosty. A masa jest dowolna, zależy od tego, jakie owoce akurat masz pod ręką.
Krok 2
Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki brzoskwini pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki zmiksuj z malinami, połącz z mascarpone, posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek brzoskwini. Zwiń w roladki, posmaruj bitą śmietaną, obtocz w płatkach migdałowych lub wiórkach kokosowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























