Ruletki owocowe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szybki i łatwy deser. Do przygotowania można wykorzystać nie tylko drożdżówkę, ale i pszenne tosty. A masa jest dowolna, zależy od tego, jakie owoce akurat masz pod ręką.

Krok 2

Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki brzoskwini pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki zmiksuj z malinami, połącz z mascarpone, posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek brzoskwini. Zwiń w roladki, posmaruj bitą śmietaną, obtocz w płatkach migdałowych lub wiórkach kokosowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej