
Składniki
0.5 opakowania
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szybki i łatwy deser. Do przygotowania można wykorzystać nie tylko drożdżówkę, ale i pszenne tosty. A masa jest dowolna, zależy od tego, jakie owoce akurat masz pod ręką.
Krok 2
Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki brzoskwini pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki zmiksuj z malinami, połącz z mascarpone, posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek brzoskwini. Zwiń w roladki, posmaruj bitą śmietaną, obtocz w płatkach migdałowych lub wiórkach kokosowych.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej