Ruletki owocowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruletki owocowe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szybki i łatwy deser. Do przygotowania można wykorzystać nie tylko drożdżówkę, ale i pszenne tosty. A masa jest dowolna, zależy od tego, jakie owoce akurat masz pod ręką.

Krok 2

Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki brzoskwini pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki zmiksuj z malinami, połącz z mascarpone, posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek brzoskwini. Zwiń w roladki, posmaruj bitą śmietaną, obtocz w płatkach migdałowych lub wiórkach kokosowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej