Ruletki owocowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruletki owocowe

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szybki i łatwy deser. Do przygotowania można wykorzystać nie tylko drożdżówkę, ale i pszenne tosty. A masa jest dowolna, zależy od tego, jakie owoce akurat masz pod ręką.

Krok 2

Pokrój drożdżówkę w kromki o grubości ok. 1,5 cm i odkrój skórkę. Kromki delikatnie rozwałkuj. Cząstki brzoskwini pokrój w słupki o długości nie większej, niż boki drożdżowych placuszków. Śmietanę ubij z cukrem. Truskawki zmiksuj z malinami, połącz z mascarpone, posmaruj drożdżówki. Na brzegu każdej kromki połóż kawałek brzoskwini. Zwiń w roladki, posmaruj bitą śmietaną, obtocz w płatkach migdałowych lub wiórkach kokosowych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruletki owocowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej