Pieczone pomarańcze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pomarańcze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze sparz wrzątkiem, osusz i rozetnij na połówki, usuń pestki i każdą połówkę posmaruj roztopionym wcześniej masłem.

Krok 2

Ułóż cytrusy w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu przecięciem do góry i oprósz cukrem.

Krok 3

Zapiekaj przez ok. 15 minut na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni.

Krok 4

Podawaj na gorąco z likierem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej