Pieczone pomarańcze

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze sparz wrzątkiem, osusz i rozetnij na połówki, usuń pestki i każdą połówkę posmaruj roztopionym wcześniej masłem.

Krok 2

Ułóż cytrusy w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu przecięciem do góry i oprósz cukrem.

Krok 3

Zapiekaj przez ok. 15 minut na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni.

Krok 4

Podawaj na gorąco z likierem.

0

Opinie o przepisie

11 osób ogląda przepis:
Mac and cheese z szynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej