Pieczone pomarańcze przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczone pomarańcze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomarańcze sparz wrzątkiem, osusz i rozetnij na połówki, usuń pestki i każdą połówkę posmaruj roztopionym wcześniej masłem.

Krok 2

Ułóż cytrusy w żaroodpornym natłuszczonym naczyniu przecięciem do góry i oprósz cukrem.

Krok 3

Zapiekaj przez ok. 15 minut na złoty kolor w temperaturze 180-200 stopni.

Krok 4

Podawaj na gorąco z likierem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pomarańcze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej