Składniki
3 sztuki
1 kilogram
null
null
150 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek potnij w kosteczkę i podsmaż razem z posiekaną cebulką.
Krok 2
Dodaj obraną, pokrojoną marchewkę i podlej odrobiną wody. Duś na małym ogniu, do czasu gdy warzywa zmiękną.
Krok 3
Dopraw do smaku. Smaczną marchewkę z boczkiem udekoruj natką pietruszki, podawaj potrawę jako przystawkę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej