Smaczna marchewka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna marchewka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 kilogram

null

null

150 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek potnij w kosteczkę i podsmaż razem z posiekaną cebulką.

Krok 2

Dodaj obraną, pokrojoną marchewkę i podlej odrobiną wody. Duś na małym ogniu, do czasu gdy warzywa zmiękną.

Krok 3

Dopraw do smaku. Smaczną marchewkę z boczkiem udekoruj natką pietruszki, podawaj potrawę jako przystawkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej