
Składniki
3 sztuki
1 kilogram
null
null
150 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek potnij w kosteczkę i podsmaż razem z posiekaną cebulką.
Krok 2
Dodaj obraną, pokrojoną marchewkę i podlej odrobiną wody. Duś na małym ogniu, do czasu gdy warzywa zmiękną.
Krok 3
Dopraw do smaku. Smaczną marchewkę z boczkiem udekoruj natką pietruszki, podawaj potrawę jako przystawkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej