Smaczna marchewka z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna marchewka z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 kilogram

null

null

150 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek potnij w kosteczkę i podsmaż razem z posiekaną cebulką.

Krok 2

Dodaj obraną, pokrojoną marchewkę i podlej odrobiną wody. Duś na małym ogniu, do czasu gdy warzywa zmiękną.

Krok 3

Dopraw do smaku. Smaczną marchewkę z boczkiem udekoruj natką pietruszki, podawaj potrawę jako przystawkę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Smaczna marchewka z  boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mysia sałatka - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej