Składniki
3 sztuki
1 kilogram
null
null
150 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek potnij w kosteczkę i podsmaż razem z posiekaną cebulką.
Krok 2
Dodaj obraną, pokrojoną marchewkę i podlej odrobiną wody. Duś na małym ogniu, do czasu gdy warzywa zmiękną.
Krok 3
Dopraw do smaku. Smaczną marchewkę z boczkiem udekoruj natką pietruszki, podawaj potrawę jako przystawkę.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej