
Składniki
3 sztuki
1 kilogram
null
null
150 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek potnij w kosteczkę i podsmaż razem z posiekaną cebulką.
Krok 2
Dodaj obraną, pokrojoną marchewkę i podlej odrobiną wody. Duś na małym ogniu, do czasu gdy warzywa zmiękną.
Krok 3
Dopraw do smaku. Smaczną marchewkę z boczkiem udekoruj natką pietruszki, podawaj potrawę jako przystawkę.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej