
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
null
1 sztuka
null
null
500 gramów
0.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę przepłucz i ugotuj razem z liściem laurowym, boczkiem w kawałku i pętem kiełbasy.
Krok 2
Dodaj obraną cebulę i ząbki czosnku.
Krok 3
Gotuj, aż soczewica będzie prawie miękka i wyjmij warzywa wraz z mięsem, boczek i kiełbasę potnij w kawałki, natomiast cebulkę i czosnek zmiksuj.
Krok 4
Włóż z powrotem do soczewicy razem z pokrojoną w paseczki oczyszczoną papryką i gotuj jeszcze przez o15 minut. Dopraw do smaku.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























