Lentejas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lentejas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

null

1 sztuka

null

null

500 gramów

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę przepłucz i ugotuj razem z liściem laurowym, boczkiem w kawałku i pętem kiełbasy.

Krok 2

Dodaj obraną cebulę i ząbki czosnku.

Krok 3

Gotuj, aż soczewica będzie prawie miękka i wyjmij warzywa wraz z mięsem, boczek i kiełbasę potnij w kawałki, natomiast cebulkę i czosnek zmiksuj.

Krok 4

Włóż z powrotem do soczewicy razem z pokrojoną w paseczki oczyszczoną papryką i gotuj jeszcze przez o15 minut. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Uśmiech teściowej
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej