
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
null
1 sztuka
null
null
500 gramów
0.5 kilograma
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę przepłucz i ugotuj razem z liściem laurowym, boczkiem w kawałku i pętem kiełbasy.
Krok 2
Dodaj obraną cebulę i ząbki czosnku.
Krok 3
Gotuj, aż soczewica będzie prawie miękka i wyjmij warzywa wraz z mięsem, boczek i kiełbasę potnij w kawałki, natomiast cebulkę i czosnek zmiksuj.
Krok 4
Włóż z powrotem do soczewicy razem z pokrojoną w paseczki oczyszczoną papryką i gotuj jeszcze przez o15 minut. Dopraw do smaku.

Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej