Lentejas przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lentejas

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

null

1 sztuka

null

null

500 gramów

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soczewicę przepłucz i ugotuj razem z liściem laurowym, boczkiem w kawałku i pętem kiełbasy.

Krok 2

Dodaj obraną cebulę i ząbki czosnku.

Krok 3

Gotuj, aż soczewica będzie prawie miękka i wyjmij warzywa wraz z mięsem, boczek i kiełbasę potnij w kawałki, natomiast cebulkę i czosnek zmiksuj.

Krok 4

Włóż z powrotem do soczewicy razem z pokrojoną w paseczki oczyszczoną papryką i gotuj jeszcze przez o15 minut. Dopraw do smaku.

pasibrzuch

Dobra rada:

Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lentejas - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Tarta z ciasta filo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej