Ziemniaczki w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki w sosie czosnkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szczypty

150 mililitrów

1 łyżeczka

25 gramów

70 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

null

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, utrzyj dokładnie w moździerzu z kminkiem, papryką oraz tymiankiem. Powoli dolewaj oliwę i ocet i cały czas ucieraj na gładką masę.

Krok 2

Wymieszaj z 50 ml wody i odstaw.

Krok 3

Ziemniaki umyj i gotuj przez 25 minut w osolonej wodzie.

Krok 4

Ziemniaki zostaw w mundurkach i podaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej