
Składniki
4 szczypty
150 mililitrów
1 łyżeczka
25 gramów
70 dekagramów
1 łyżeczka
1 szczypta
null
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, utrzyj dokładnie w moździerzu z kminkiem, papryką oraz tymiankiem. Powoli dolewaj oliwę i ocet i cały czas ucieraj na gładką masę.
Krok 2
Wymieszaj z 50 ml wody i odstaw.
Krok 3
Ziemniaki umyj i gotuj przez 25 minut w osolonej wodzie.
Krok 4
Ziemniaki zostaw w mundurkach i podaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej