Ziemniaczki w sosie czosnkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaczki w sosie czosnkowym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szczypty

150 mililitrów

1 łyżeczka

25 gramów

70 dekagramów

1 łyżeczka

1 szczypta

null

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek zmiażdż, utrzyj dokładnie w moździerzu z kminkiem, papryką oraz tymiankiem. Powoli dolewaj oliwę i ocet i cały czas ucieraj na gładką masę.

Krok 2

Wymieszaj z 50 ml wody i odstaw.

Krok 3

Ziemniaki umyj i gotuj przez 25 minut w osolonej wodzie.

Krok 4

Ziemniaki zostaw w mundurkach i podaj z sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaczki w sosie czosnkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej