
Składniki
4 szczypty
150 mililitrów
1 łyżeczka
25 gramów
70 dekagramów
1 łyżeczka
1 szczypta
null
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, utrzyj dokładnie w moździerzu z kminkiem, papryką oraz tymiankiem. Powoli dolewaj oliwę i ocet i cały czas ucieraj na gładką masę.
Krok 2
Wymieszaj z 50 ml wody i odstaw.
Krok 3
Ziemniaki umyj i gotuj przez 25 minut w osolonej wodzie.
Krok 4
Ziemniaki zostaw w mundurkach i podaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























