Składniki
4 szczypty
150 mililitrów
1 łyżeczka
25 gramów
70 dekagramów
1 łyżeczka
1 szczypta
null
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek zmiażdż, utrzyj dokładnie w moździerzu z kminkiem, papryką oraz tymiankiem. Powoli dolewaj oliwę i ocet i cały czas ucieraj na gładką masę.
Krok 2
Wymieszaj z 50 ml wody i odstaw.
Krok 3
Ziemniaki umyj i gotuj przez 25 minut w osolonej wodzie.
Krok 4
Ziemniaki zostaw w mundurkach i podaj z sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej