Słodkie ryżowe racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie ryżowe racuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

120 gramów

2 łyżeczki

120 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź.

Krok 2

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Krok 3

Jajka ubij i wymieszaj z mąką oraz ugotowanym ryżem.

Krok 4

Na rozgrzany głęboki tłuszcz kładź łyżką małe placki i smaż na rumiany kolor z obu stron.

Krok 5

Przed podaniem oprósz racuchy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Zupa rybna z karpia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej