Słodkie ryżowe racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie ryżowe racuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

120 gramów

2 łyżeczki

120 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź.

Krok 2

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Krok 3

Jajka ubij i wymieszaj z mąką oraz ugotowanym ryżem.

Krok 4

Na rozgrzany głęboki tłuszcz kładź łyżką małe placki i smaż na rumiany kolor z obu stron.

Krok 5

Przed podaniem oprósz racuchy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
19 osób ogląda przepis:
Szarlotka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej