Składniki
1 szklanka
0.5 szklanki
2 sztuki
120 gramów
2 łyżeczki
120 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź.
Krok 2
Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Krok 3
Jajka ubij i wymieszaj z mąką oraz ugotowanym ryżem.
Krok 4
Na rozgrzany głęboki tłuszcz kładź łyżką małe placki i smaż na rumiany kolor z obu stron.
Krok 5
Przed podaniem oprósz racuchy cukrem pudrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej