Słodkie ryżowe racuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodkie ryżowe racuchy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

0.5 szklanki

2 sztuki

120 gramów

2 łyżeczki

120 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko w lekko osolonej wodzie, odcedź.

Krok 2

Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

Krok 3

Jajka ubij i wymieszaj z mąką oraz ugotowanym ryżem.

Krok 4

Na rozgrzany głęboki tłuszcz kładź łyżką małe placki i smaż na rumiany kolor z obu stron.

Krok 5

Przed podaniem oprósz racuchy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodkie ryżowe racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej