Ciasto z fasoli mung przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z fasoli mung

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

null

null

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 40 minut.

Krok 2

Odcedzić, rozgnieść i przetrzeć przez sito. Pastę z fasoli wymieszać z ubitymi jajkami, mlekiem kokosowym, cukrem, mąką i cynamonem. Wszystko ubić.

Krok 3

Powstałą masę wlać do czterech  150 ml foremek posmarowanych tłuszczem.

Krok 4

Piec około 25 minut w temp 180 stopni.

Krok 5

Ciastka ostudzić i wyjąć na półmisek. Posypać cynamonem i skórką z limonki. Skropić sokiem. Podawać z dodatkiem bitej śmietany.

pasibrzuch

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kuskus z warzywami
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej