
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
null
null
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 40 minut.
Krok 2
Odcedzić, rozgnieść i przetrzeć przez sito. Pastę z fasoli wymieszać z ubitymi jajkami, mlekiem kokosowym, cukrem, mąką i cynamonem. Wszystko ubić.
Krok 3
Powstałą masę wlać do czterech 150 ml foremek posmarowanych tłuszczem.
Krok 4
Piec około 25 minut w temp 180 stopni.
Krok 5
Ciastka ostudzić i wyjąć na półmisek. Posypać cynamonem i skórką z limonki. Skropić sokiem. Podawać z dodatkiem bitej śmietany.
Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej