Ciasto z fasoli mung przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z fasoli mung

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

null

null

0.5 szklanki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 40 minut.

Krok 2

Odcedzić, rozgnieść i przetrzeć przez sito. Pastę z fasoli wymieszać z ubitymi jajkami, mlekiem kokosowym, cukrem, mąką i cynamonem. Wszystko ubić.

Krok 3

Powstałą masę wlać do czterech  150 ml foremek posmarowanych tłuszczem.

Krok 4

Piec około 25 minut w temp 180 stopni.

Krok 5

Ciastka ostudzić i wyjąć na półmisek. Posypać cynamonem i skórką z limonki. Skropić sokiem. Podawać z dodatkiem bitej śmietany.

pasibrzuch

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z fasoli mung - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej