
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
null
null
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 40 minut.
Krok 2
Odcedzić, rozgnieść i przetrzeć przez sito. Pastę z fasoli wymieszać z ubitymi jajkami, mlekiem kokosowym, cukrem, mąką i cynamonem. Wszystko ubić.
Krok 3
Powstałą masę wlać do czterech 150 ml foremek posmarowanych tłuszczem.
Krok 4
Piec około 25 minut w temp 180 stopni.
Krok 5
Ciastka ostudzić i wyjąć na półmisek. Posypać cynamonem i skórką z limonki. Skropić sokiem. Podawać z dodatkiem bitej śmietany.
Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej