
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżeczka
null
null
0.5 szklanki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę zalać wodą, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 40 minut.
Krok 2
Odcedzić, rozgnieść i przetrzeć przez sito. Pastę z fasoli wymieszać z ubitymi jajkami, mlekiem kokosowym, cukrem, mąką i cynamonem. Wszystko ubić.
Krok 3
Powstałą masę wlać do czterech 150 ml foremek posmarowanych tłuszczem.
Krok 4
Piec około 25 minut w temp 180 stopni.
Krok 5
Ciastka ostudzić i wyjąć na półmisek. Posypać cynamonem i skórką z limonki. Skropić sokiem. Podawać z dodatkiem bitej śmietany.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej