
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W woku na rozgrzanym oleju przesmaż posiekaną cebulę, czosnek, imbir oraz pokrojone grzyby.
Krok 2
Następnie dodaj ryż oraz brokuły. Wymieszaj i smaż chwilę razem na dużym ogniu.
Krok 3
Wszystkie składniki zsuń do boków woka, na środku wybij jajko, przesmaż i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Do ryżu dolej bulion przygotowany z kostki Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody, dopraw do smaku sosem sojowym a na koniec dodaj pokrojone tofu oraz pomidory. Wierzch posyp pokrojoną dymką.

Dobra rada:
Aby uzyskać jeszcze ciekawszy smak i aromat możesz dodać odrobinę chilli oraz pokrojoną świeżą kolendrę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażony ryż z tofu i brokułami
W woku na rozgrzanym oleju przesmaż posiekaną cebulę, czosnek, imbir oraz pokrojone grzyby.