
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W woku na rozgrzanym oleju przesmaż posiekaną cebulę, czosnek, imbir oraz pokrojone grzyby.
Krok 2
Następnie dodaj ryż oraz brokuły. Wymieszaj i smaż chwilę razem na dużym ogniu.
Krok 3
Wszystkie składniki zsuń do boków woka, na środku wybij jajko, przesmaż i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Do ryżu dolej bulion przygotowany z kostki Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody, dopraw do smaku sosem sojowym a na koniec dodaj pokrojone tofu oraz pomidory. Wierzch posyp pokrojoną dymką.

Dobra rada:
Aby uzyskać jeszcze ciekawszy smak i aromat możesz dodać odrobinę chilli oraz pokrojoną świeżą kolendrę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej