Składniki
1 szklanka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W woku na rozgrzanym oleju przesmaż posiekaną cebulę, czosnek, imbir oraz pokrojone grzyby.
Krok 2
Następnie dodaj ryż oraz brokuły. Wymieszaj i smaż chwilę razem na dużym ogniu.
Krok 3
Wszystkie składniki zsuń do boków woka, na środku wybij jajko, przesmaż i połącz z pozostałymi składnikami.
Krok 4
Do ryżu dolej bulion przygotowany z kostki Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody, dopraw do smaku sosem sojowym a na koniec dodaj pokrojone tofu oraz pomidory. Wierzch posyp pokrojoną dymką.
Dobra rada:
Aby uzyskać jeszcze ciekawszy smak i aromat możesz dodać odrobinę chilli oraz pokrojoną świeżą kolendrę.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej