Smażony ryż z tofu i brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z tofu i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

239 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

306 osób wydrukowało

Pobierz pdf

490 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W woku na rozgrzanym oleju przesmaż posiekaną cebulę, czosnek, imbir oraz pokrojone grzyby.

Krok 2

Następnie dodaj ryż oraz brokuły. Wymieszaj i smaż chwilę razem na dużym ogniu.

Krok 3

Wszystkie składniki zsuń do boków woka, na środku wybij jajko, przesmaż i połącz z pozostałymi składnikami.

Krok 4

Do ryżu dolej bulion przygotowany z kostki Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody, dopraw do smaku sosem sojowym a na koniec dodaj pokrojone tofu oraz pomidory. Wierzch posyp pokrojoną dymką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby uzyskać jeszcze ciekawszy smak i aromat możesz dodać odrobinę chilli oraz pokrojoną świeżą kolendrę.

1

Opinie o przepisie

  • Bartosz Dudek

    Bartosz Dudek , 31.08.2018

    Przepis z dużym potencjałem do wprowadzenia w błąd. Ja ugotowałem szklankę ryżu, a na koniec się okazało, że miała być szklanka ugotowanego... skąd mam wiedzieć ile ryżu wsypać żeby akurat wyszła mi szklanka?...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z tofu i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z tofu i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z tofu i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z tofu i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z tofu i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z tofu i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z tofu i brokułami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z tofu i brokułami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej