Duszony przysmak z kawałków pieczeni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony przysmak z kawałków pieczeni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

2 szklanki

1 szczypta

2 opakowania

10 dekagramów

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Mięsa pokrój na mniejsze kawałki. W dużym rondlu rozgrzej olej i przysmaż cebulę i czosnek.

Krok 2

Dołóż pomidory razem z zalewą, bulion i pokrojone kawałki mięso. Zagotuj mieszając.

Krok 3

Wsyp makaron oraz po szczypcie ostrej i słodkiej papryki, oregano i liść laurowy. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj osączoną fasolę i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Przed podaniem posyp pokrojoną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej