
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
2 szklanki
1 szczypta
2 opakowania
10 dekagramów
1 opakowanie
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Mięsa pokrój na mniejsze kawałki. W dużym rondlu rozgrzej olej i przysmaż cebulę i czosnek.
Krok 2
Dołóż pomidory razem z zalewą, bulion i pokrojone kawałki mięso. Zagotuj mieszając.
Krok 3
Wsyp makaron oraz po szczypcie ostrej i słodkiej papryki, oregano i liść laurowy. Duś pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 4
Dodaj osączoną fasolę i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przed podaniem posyp pokrojoną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























