Duszony przysmak z kawałków pieczeni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

13

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

2 szklanki

1 szczypta

2 opakowania

10 dekagramów

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Mięsa pokrój na mniejsze kawałki. W dużym rondlu rozgrzej olej i przysmaż cebulę i czosnek.

Krok 2

Dołóż pomidory razem z zalewą, bulion i pokrojone kawałki mięso. Zagotuj mieszając.

Krok 3

Wsyp makaron oraz po szczypcie ostrej i słodkiej papryki, oregano i liść laurowy. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj osączoną fasolę i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Przed podaniem posyp pokrojoną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej