
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
2 szklanki
1 szczypta
2 opakowania
10 dekagramów
1 opakowanie
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Mięsa pokrój na mniejsze kawałki. W dużym rondlu rozgrzej olej i przysmaż cebulę i czosnek.
Krok 2
Dołóż pomidory razem z zalewą, bulion i pokrojone kawałki mięso. Zagotuj mieszając.
Krok 3
Wsyp makaron oraz po szczypcie ostrej i słodkiej papryki, oregano i liść laurowy. Duś pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 4
Dodaj osączoną fasolę i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przed podaniem posyp pokrojoną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej