
Składniki
1 sztuka
5 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
0.5 pęczka
2 szklanki
1 szczypta
2 opakowania
10 dekagramów
1 opakowanie
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Mięsa pokrój na mniejsze kawałki. W dużym rondlu rozgrzej olej i przysmaż cebulę i czosnek.
Krok 2
Dołóż pomidory razem z zalewą, bulion i pokrojone kawałki mięso. Zagotuj mieszając.
Krok 3
Wsyp makaron oraz po szczypcie ostrej i słodkiej papryki, oregano i liść laurowy. Duś pod przykryciem przez 10 minut.
Krok 4
Dodaj osączoną fasolę i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Przed podaniem posyp pokrojoną dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej