Duszony przysmak z kawałków pieczeni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony przysmak z kawałków pieczeni

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

0.5 pęczka

2 szklanki

1 szczypta

2 opakowania

10 dekagramów

1 opakowanie

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj. Mięsa pokrój na mniejsze kawałki. W dużym rondlu rozgrzej olej i przysmaż cebulę i czosnek.

Krok 2

Dołóż pomidory razem z zalewą, bulion i pokrojone kawałki mięso. Zagotuj mieszając.

Krok 3

Wsyp makaron oraz po szczypcie ostrej i słodkiej papryki, oregano i liść laurowy. Duś pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 4

Dodaj osączoną fasolę i gotuj jeszcze kilka minut. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 5

Przed podaniem posyp pokrojoną dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony przysmak z  kawałków pieczeni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Makaron po bolońsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej