
Składniki
300 gramów
2 łyżki
4 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwicę nasmaruj oliwą i sosem sojowym oraz natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Przygotuj dressing mieszając sok z limonki, cukier i sos rybny do czasu aż cukier się rozpuści.
Krok 3
Szalotki, papryczki, kolendrę szczypiorek posiekaj.
Krok 4
Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek do dresingu.
Krok 5
Wołowinę pokrój na cienkie plastry i ułóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem.
Krok 6
Następnie dobrze usmaż na grillu z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej