Grillowana polędwica po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana polędwica po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę nasmaruj oliwą i sosem sojowym oraz natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Przygotuj dressing mieszając sok z limonki, cukier i sos rybny do czasu aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Szalotki, papryczki, kolendrę szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek do dresingu.

Krok 5

Wołowinę pokrój na cienkie plastry i ułóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem.

Krok 6

Następnie dobrze usmaż na grillu z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej