Grillowana polędwica po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę nasmaruj oliwą i sosem sojowym oraz natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Przygotuj dressing mieszając sok z limonki, cukier i sos rybny do czasu aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Szalotki, papryczki, kolendrę szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek do dresingu.

Krok 5

Wołowinę pokrój na cienkie plastry i ułóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem.

Krok 6

Następnie dobrze usmaż na grillu z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej