Grillowana polędwica po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana polędwica po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę nasmaruj oliwą i sosem sojowym oraz natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Przygotuj dressing mieszając sok z limonki, cukier i sos rybny do czasu aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Szalotki, papryczki, kolendrę szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek do dresingu.

Krok 5

Wołowinę pokrój na cienkie plastry i ułóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem.

Krok 6

Następnie dobrze usmaż na grillu z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej