Grillowana polędwica po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana polędwica po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwicę nasmaruj oliwą i sosem sojowym oraz natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Przygotuj dressing mieszając sok z limonki, cukier i sos rybny do czasu aż cukier się rozpuści.

Krok 3

Szalotki, papryczki, kolendrę szczypiorek posiekaj.

Krok 4

Dodaj szalotki, posiekane chili i czosnek do dresingu.

Krok 5

Wołowinę pokrój na cienkie plastry i ułóż na półmisku. Polej dressingiem i posyp siekaną kolendrą oraz szczypiorkiem.

Krok 6

Następnie dobrze usmaż na grillu z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana polędwica po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Caprese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej