Grillowane Chuletas de Puerco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane Chuletas de Puerco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

6 sztuk

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki mięsa umyj, osusz, oprósz mąką, solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Krok 2

Przełóż mięso na folię aluminiową, obłóż pokrojonymi pomidorami, posiekaną drobno cebulą i papryką.

Krok 3

Oprósz płatkami czosnku i przyprawami.

Krok 4

Zawiń szczelnie folię i ułóż pakieciki na rozgrzanym ruszcie.

Krok 5

Grilluj przez ok. 30-40 min. łącznie z obydwóch stron.

Krok 6

Grillowane Chuletas de Puerco podawaj z płatkami masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej