
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
6 sztuk
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawałki mięsa umyj, osusz, oprósz mąką, solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.
Krok 2
Przełóż mięso na folię aluminiową, obłóż pokrojonymi pomidorami, posiekaną drobno cebulą i papryką.
Krok 3
Oprósz płatkami czosnku i przyprawami.
Krok 4
Zawiń szczelnie folię i ułóż pakieciki na rozgrzanym ruszcie.
Krok 5
Grilluj przez ok. 30-40 min. łącznie z obydwóch stron.
Krok 6
Grillowane Chuletas de Puerco podawaj z płatkami masła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej