Grillowane Chuletas de Puerco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane Chuletas de Puerco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

6 sztuk

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki mięsa umyj, osusz, oprósz mąką, solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor.

Krok 2

Przełóż mięso na folię aluminiową, obłóż pokrojonymi pomidorami, posiekaną drobno cebulą i papryką.

Krok 3

Oprósz płatkami czosnku i przyprawami.

Krok 4

Zawiń szczelnie folię i ułóż pakieciki na rozgrzanym ruszcie.

Krok 5

Grilluj przez ok. 30-40 min. łącznie z obydwóch stron.

Krok 6

Grillowane Chuletas de Puerco podawaj z płatkami masła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane Chuletas de Puerco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Panierowany ser camembert
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej