Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

221 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

394 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

1.5 kilograma

30 gramów

50 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę oczyść, pokrój w mniejsze kawałki, zalej zimną wodą, ugotuj wywar. Dodaj przyprawy oraz kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Jak wywar będzie klarowany i esencjonalny przecedź go przez sito. Zachowaj warzywa.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 1

Krok 2

Bułkę namocz w mleku. W maszynce do mielenia zmiel rybę, odsączoną bułkę, cebulę oraz czosnek. Dodaj jaja, dopraw przyprawą Knorr i wyrabiaj, do momentu, gdy wszystkie składniki się połączą.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 2

Krok 3

Z masy rybnej wyrabiaj pulpety. Następnie wkładaj do wywaru warzywnego i gotuj powoli, pod przykryciem, przez około 20 minut. Gotowe pulpety wyjmij na bok i przygotuj sos.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 3

Krok 4

Do pozostałego wywaru dodaj chrzan, śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę warzywa z gotowania. Dodaj zasmażkę Knorr i ponownie zagotuj, do momentu gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 4

Krok 5

Przełóż do sosu pulpety rybne, podawaj z posiekanym koperkiem.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 5
6

Opinie o przepisie

  • Sławek Bolek

    Sławek Bolek , 05.01.2018

    Wyszło pysznie. Świetny przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ada Jasio

    Ada Jasio , 16.09.2011

    mmmmmm... pulpety... mmmm.......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jędra

    Danuta Jędra , 16.09.2011

    SĄ PULPETY PYCHA!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Katarzyna von Bobrutzki

    Barbara Katarzyna von Bobrutzki , 16.09.2011

    ..... pychotka !!!!!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Weinert

    Anna Weinert , 16.09.2011

    mniam..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Grabowska

    Katarzyna Grabowska , 16.09.2011

    nie lubi tego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiemPulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem

Pulpety w sosie to popularne i lubiane danie, które można na wiele sposobów urozmaicać, wykorzystując różne rodzaje mięsa i sosów. Propozycją z tego przepisu są pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem. Aby je przygotować, będziesz potrzebować ryby o białym mięsie np. sandacza, pangi czy dorsza. Żeby powstały z niej pulpeciki, musisz zmielić rybę w maszynce do mielenia mięsa. Do ryby dodaj bułkę namoczoną w mleku, jajka, oraz drobno pokrojoną cebulę i czosnek do smaku. Pulpety będą się gotowały w bulionie, który przyrządzisz na bazie włoszczyzny z dodatkiem ziół i przypraw, takich jak: liść laurowy, ziele angielskie oraz czarny pieprz ziarnisty. Bulion należy przecedzić – w klarownym wywarze ugotujesz pulpety, natomiast pokrojone w kostkę warzywa wykorzystasz do sosu. Żeby przyrządzić sos, do wywaru dodaj starty, świeży chrzan, słodką śmietankę, warzywa z gotowania oraz zasmażkę. Pulpety przekłada się do garnka z sosem i podaje bezpośrednio po przygotowaniu, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub ryżu. Koniecznie sprawdź ten przepis.