Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem
łatwe
435 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
1.5 kilograma
30 gramów
50 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę oczyść, pokrój w mniejsze kawałki, zalej zimną wodą, ugotuj wywar. Dodaj przyprawy oraz kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Jak wywar będzie klarowany i esencjonalny przecedź go przez sito. Zachowaj warzywa.

Krok 2
Bułkę namocz w mleku. W maszynce do mielenia zmiel rybę, odsączoną bułkę, cebulę oraz czosnek. Dodaj jaja, dopraw przyprawą Knorr i wyrabiaj, do momentu, gdy wszystkie składniki się połączą.

Krok 3
Z masy rybnej wyrabiaj pulpety. Następnie wkładaj do wywaru warzywnego i gotuj powoli, pod przykryciem, przez około 20 minut. Gotowe pulpety wyjmij na bok i przygotuj sos.

Krok 4
Do pozostałego wywaru dodaj chrzan, śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę warzywa z gotowania. Dodaj zasmażkę Knorr i ponownie zagotuj, do momentu gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Krok 5
Przełóż do sosu pulpety rybne, podawaj z posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem
Pulpety w sosie to popularne i lubiane danie, które można na wiele sposobów urozmaicać, wykorzystując różne rodzaje mięsa i sosów. Propozycją z tego przepisu są pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem. Aby je przygotować, będziesz potrzebować ryby o białym mięsie np. sandacza, pangi czy dorsza. Żeby powstały z niej pulpeciki, musisz zmielić rybę w maszynce do mielenia mięsa. Do ryby dodaj bułkę namoczoną w mleku, jajka, oraz drobno pokrojoną cebulę i czosnek do smaku. Pulpety będą się gotowały w bulionie, który przyrządzisz na bazie włoszczyzny z dodatkiem ziół i przypraw, takich jak: liść laurowy, ziele angielskie oraz czarny pieprz ziarnisty. Bulion należy przecedzić – w klarownym wywarze ugotujesz pulpety, natomiast pokrojone w kostkę warzywa wykorzystasz do sosu. Żeby przyrządzić sos, do wywaru dodaj starty, świeży chrzan, słodką śmietankę, warzywa z gotowania oraz zasmażkę. Pulpety przekłada się do garnka z sosem i podaje bezpośrednio po przygotowaniu, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub ryżu. Koniecznie sprawdź ten przepis.