Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem
łatwe
437 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
1.5 kilograma
30 gramów
50 mililitrów
3 sztuki
2 sztuki
4 sztuki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę oczyść, pokrój w mniejsze kawałki, zalej zimną wodą, ugotuj wywar. Dodaj przyprawy oraz kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Jak wywar będzie klarowany i esencjonalny przecedź go przez sito. Zachowaj warzywa.

Krok 2
Bułkę namocz w mleku. W maszynce do mielenia zmiel rybę, odsączoną bułkę, cebulę oraz czosnek. Dodaj jaja, dopraw przyprawą Knorr i wyrabiaj, do momentu, gdy wszystkie składniki się połączą.

Krok 3
Z masy rybnej wyrabiaj pulpety. Następnie wkładaj do wywaru warzywnego i gotuj powoli, pod przykryciem, przez około 20 minut. Gotowe pulpety wyjmij na bok i przygotuj sos.

Krok 4
Do pozostałego wywaru dodaj chrzan, śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę warzywa z gotowania. Dodaj zasmażkę Knorr i ponownie zagotuj, do momentu gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Krok 5
Przełóż do sosu pulpety rybne, podawaj z posiekanym koperkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem
Pulpety w sosie to popularne i lubiane danie, które można na wiele sposobów urozmaicać, wykorzystując różne rodzaje mięsa i sosów. Propozycją z tego przepisu są pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem. Aby je przygotować, będziesz potrzebować ryby o białym mięsie np. sandacza, pangi czy dorsza. Żeby powstały z niej pulpeciki, musisz zmielić rybę w maszynce do mielenia mięsa. Do ryby dodaj bułkę namoczoną w mleku, jajka, oraz drobno pokrojoną cebulę i czosnek do smaku. Pulpety będą się gotowały w bulionie, który przyrządzisz na bazie włoszczyzny z dodatkiem ziół i przypraw, takich jak: liść laurowy, ziele angielskie oraz czarny pieprz ziarnisty. Bulion należy przecedzić – w klarownym wywarze ugotujesz pulpety, natomiast pokrojone w kostkę warzywa wykorzystasz do sosu. Żeby przyrządzić sos, do wywaru dodaj starty, świeży chrzan, słodką śmietankę, warzywa z gotowania oraz zasmażkę. Pulpety przekłada się do garnka z sosem i podaje bezpośrednio po przygotowaniu, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub ryżu. Koniecznie sprawdź ten przepis.



































