Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

227 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

439 osób wydrukowało

Pobierz pdf

353 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

200 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

1.5 kilograma

30 gramów

50 mililitrów

3 sztuki

2 sztuki

4 sztuki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę oczyść, pokrój w mniejsze kawałki, zalej zimną wodą, ugotuj wywar. Dodaj przyprawy oraz kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Jak wywar będzie klarowany i esencjonalny przecedź go przez sito. Zachowaj warzywa.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 1

Krok 2

Bułkę namocz w mleku. W maszynce do mielenia zmiel rybę, odsączoną bułkę, cebulę oraz czosnek. Dodaj jaja, dopraw przyprawą Knorr i wyrabiaj, do momentu, gdy wszystkie składniki się połączą.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 2

Krok 3

Z masy rybnej wyrabiaj pulpety. Następnie wkładaj do wywaru warzywnego i gotuj powoli, pod przykryciem, przez około 20 minut. Gotowe pulpety wyjmij na bok i przygotuj sos.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 3

Krok 4

Do pozostałego wywaru dodaj chrzan, śmietanę oraz pokrojone w drobną kostkę warzywa z gotowania. Dodaj zasmażkę Knorr i ponownie zagotuj, do momentu gdy sos nabierze odpowiedniej konsystencji.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 4

Krok 5

Przełóż do sosu pulpety rybne, podawaj z posiekanym koperkiem.

Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - Krok 5
6

Opinie o przepisie

  • Sławek Bolek

    Sławek Bolek , 05.01.2018

    Wyszło pysznie. Świetny przepis.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ada Jasio

    Ada Jasio , 16.09.2011

    mmmmmm... pulpety... mmmm.......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jędra

    Danuta Jędra , 16.09.2011

    SĄ PULPETY PYCHA!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Katarzyna von Bobrutzki

    Barbara Katarzyna von Bobrutzki , 16.09.2011

    ..... pychotka !!!!!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Weinert

    Anna Weinert , 16.09.2011

    mniam..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Grabowska

    Katarzyna Grabowska , 16.09.2011

    nie lubi tego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiemPulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem

Pulpety w sosie to popularne i lubiane danie, które można na wiele sposobów urozmaicać, wykorzystując różne rodzaje mięsa i sosów. Propozycją z tego przepisu są pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem. Aby je przygotować, będziesz potrzebować ryby o białym mięsie np. sandacza, pangi czy dorsza. Żeby powstały z niej pulpeciki, musisz zmielić rybę w maszynce do mielenia mięsa. Do ryby dodaj bułkę namoczoną w mleku, jajka, oraz drobno pokrojoną cebulę i czosnek do smaku. Pulpety będą się gotowały w bulionie, który przyrządzisz na bazie włoszczyzny z dodatkiem ziół i przypraw, takich jak: liść laurowy, ziele angielskie oraz czarny pieprz ziarnisty. Bulion należy przecedzić – w klarownym wywarze ugotujesz pulpety, natomiast pokrojone w kostkę warzywa wykorzystasz do sosu. Żeby przyrządzić sos, do wywaru dodaj starty, świeży chrzan, słodką śmietankę, warzywa z gotowania oraz zasmażkę. Pulpety przekłada się do garnka z sosem i podaje bezpośrednio po przygotowaniu, z dodatkiem gotowanych ziemniaków lub ryżu. Koniecznie sprawdź ten przepis.