Dania z Kotletami Rybnymi

14 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (14)

Kotlety rybne z łososia
ratingratingratingratingrating

46

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Gdy twoje dzieci marudzą nad trzecimi w tym tygodniu mielonymi z mięsa wieprzowo-wołowego, w 45 m...
 Pulpety z dorsza
ratingratingratingratingrating

45

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz przepisu na podanie ryby? Wypróbuj nieco bardziej pracochłonny, ale za to pyszny sposób n...
Rybne pulpeciki z sosem tatarskim
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz ciekawego przepisu na rybne danie? Wypróbuj nasze sprawdzone rybne pulpeciki z sosem tata...
Zupa cebulowa z pulpecikami rybnymi
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Francuski specjał podany z pulpecikami szczególnie przypadnie do gustu osobom lubiącym delikatne...
Pulpety z łososia i krewetek
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Jeśli lubisz owoce morza, nie możesz przejść obok tego przepisu obojętnie. Pulpety z łososia i kr...
Pulpety rybne w sosie chrzanowym z koperkiem
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pulpety w sosie to popularne i lubiane danie, które można na wiele sposobów urozmaicać, wykorzyst...
Rybne kokosanki
ratingratingratingratingrating

13

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pulpeciki rybne
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Pulpety kojarzą nam się głównie z mięsem mielonym wołowym lub wieprzowym. Tymczasem pulpeciki ryb...
Kotlety rybne
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Krokieciki rybne
ratingratingratingratingrating

11

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Kotlety z łososia
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli zamierzasz przygotować wykwintny obiad, wypróbuj przepis na apetyczne kotlety z łososia. Po...
Pulpety z dorsza z ziemniakami i surówką z białej kapusty
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
Dorsz to popularna biała, chuda ryba o delikatnym mięsie, którą można przygotować w wielu formach...

Ciekawostki i porady

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotlety rybneKotlety rybne

Szukasz sprawdzonego przepisu na danie rybne? Kotlety będą doskonałym rozwiązaniem. Od klasycznych filetów w panierce odróżnia je to, że aby je przygotować, należy najpierw zmielić rybę. Najlepiej w tym celu wybierz mintaja, dorsza, sandacza lub makrelę – pasować będzie zresztą niemal każdy rodzaj białej ryby. Wyjątkowo smaczną i wykwintną propozycją będzie również łosoś. Następnie dodaj do ryby przyprawy oraz wybrane dodatki. Może to być kolendra, koperek, pietruszka czy cebula. Aby kotlety miały bardziej zwartą konsystencję, do masy wbij jajka, które sprawią, że uformujesz ją w wybrany sposób: jako paluszki, wałeczki czy kulki. Kolejny etap polega na panierowaniu. Kotlety obtocz w mące, jajku oraz w bułce tartej, a następnie smaż z obu stron na oleju, aż panierka będzie złocista i chrupiąca. Możesz ją dowolnie modyfikować – zamień na przykład bułkę tartą na wiórki kokosowe, a otrzymasz rybne kokosanki. Kotlety rybne w formie małych pulpecików warto zrobić też bez panierki, będą wtedy pasować nie tylko jako dopełnienie zup, ale jako samodzielna potrawa, podana np. z dipem koperkowym. Wykonasz go dosłownie w kilka minut na bazie jogurtu, majonezu oraz koperku – serwuj go w osobnych sosjerkach, udekorowany natką pietruszki lub posiekanym szczypiorkiem. Kotlety czy pulpety rybne zyskają bardziej intensywny smak, gdy zadbasz o odpowiedni sposób ich podania oraz dodatki (sprawdzi się szczególnie pokrojona w ćwiartki cytryna). Filety o kształcie spłaszczonym serwuj jako „fiszburgery”, w bułce z dodatkiem sałaty i warzyw. Dobrym rozwiązaniem jest również przygotowanie wyrazistego sosu. Tatarski, beszamelowy czy chrzanowo-koperkowy – to tylko niektóre sprawdzone propozycje. Zawsze warto postawić na klasykę, bowiem kotlety rybne doskonale sprawdzą się z zapiekanymi w ziołach ziemniakami, purée, kaszą gryczaną, ryżem oraz frytkami. Ich zaletą jest krótki czas przygotowania oraz uniwersalność. Pasują do nich nie tylko wspomniane dipy, ale i proste sałatki z pomidorków koktajlowych, sałaty i koperku. Smacznego!